Події
20 лютого 2017
Білорусь не впускатиме осіб із паспортами ОРДЛО
Як відомо, сайт Кремля оприлюднив указ про визнання на території РФ документів "ЛНР" та "ДНР".
news-image

Визнання Росією документів жителів ОРДЛО не вносить жодних коректив у роботу білоруського прикордонного відомства, в'їхати до Білорусі за такими документами, як і раніше, неможливо. Про це повідомив в понеділок офіційний представник Держприкордонкомітету республіки Антон Бичковський, передає "Інтерфакс-Захід", повідомляє «Є!» із посиланням на УП.

Це не вносить жодних коректив в роботу білоруської прикордонної служби. Якщо ми таку людину зустрінемо у себе на кордоні, дана людина через кордон пропущена не буде, якщо у нього будуть відсутні документи, що дають право перетинання держкордону республіки Білорусь. В'їхати зараз громадяни за цими документами (документами "ДНР/ЛНР" – ред.) в республіку Білорусь на кордоні з Україною, Євросоюзом не можуть. Також буде порушенням законодавства і в'їзд їх через російсько-білоруську ділянку кордону, - сказав Бичковский.

Хоча останнє, за його словами, це більше компетенція міністерства внутрішніх справ.

Це питання більше до міністерства внутрішніх справ, оскільки прикордонників у нас на російському напрямку немає. Порядок перебування та дотримання правил перебування іноземними громадянами на території Республіки Білорусь – виключно компетенція міністерства внутрішніх справ, - додав співрозмовник агентства.

Як відомо, 18 лютого сайт Кремля оприлюднив указ за підписом президента РФ про визнання на території Російської Федерації документів, які видані громадянам України та особам без громадянства, які постійно проживають на територіях Луганської та Донецької областей, окупованих проросійськими бойовиками.

Читайте також: На Хрещатику правоохоронці затримали молодика з гранатою
Читайте також: В Україні заборонили таблетки від головного болю
Читайте також: На Камчатці пасажирський автобус два кілометри тягнув за собою жінку