Резонанс
20 лютого 2017
У Кремлі прокоментували план українського нардепа щодо «здачі Криму в оренду»
Нардеп-радикал Артеменко запропонував розглянути питання про передачу Криму в оренду Росії на 50 або 100 років.
news-image

У Кремлі прокоментували пропозицію народного депутата від Радикальної партії Артеменка щодо здачі Криму в оренду Росії. Про це журналістам сказав прес-секретар російського президента Дмитро Пєсков, передає «Є!» із посиланням на УНІАН.

Формулювання щодо оренди. Як Росія (може) свій регіон взяти в оренду? Саме формулювання, постановка питання досить абсурдна, - сказав Пєсков.

Він підкреслив, що Кремлю нічого не відомо про відповідну пропозицію депутата Верховної Ради України Андрія Артеменка й додав, що Мінські домовленості є безальтернативними для врегулювання конфлікту на Донбасі.

Якщо й може бути досягнуто політико-дипломатичне вирішення української проблеми, то це можливо лише на основі Мінських домовленостей, - сказав Пєсков.

Як відомо, газета The New York Times повідомила, що за тиждень до того, як Майкл Флінн пішов із посади радника президента США з питань національної безпеки, йому було передано пропозицію народного депутата від Радикальної партії Артеменка щодо скасування президентом Дональдом Трампом санкцій проти РФ. План передбачає виведення всіх російських військ із Донбасу, а українські виборці, по ідеї, повинні вирішити питання про передачу Криму в оренду Росії на 50 або 100 років.

Посол України в США Валерій Чалий заявив, що Артеменко "не має права подавати будь-які альтернативні плани від імені України будь-яким іноземним урядам, у тому числі адміністрації США", і відкинув ідею договору оренди Криму.

Це грубе порушення Конституції. Такі ідеї можуть проштовхуватися лише тими, хто відкрито або приховано представляє інтереси Росії, – сказав він у письмових відповідях на запитання The Times.

 

Читайте також: Україна досі закуповує у Росії 10 млн тонн вугілля на рік, - Аваков
Читайте також: Білорусь не впускатиме осіб із паспортами ОРДЛО
Читайте також: Телефон Гітлера продали за 240 тис. дол (фото)