Київ
21 лютого 2017
Володимир Бондаренко: «Місто просить батьків проявляти пильність і звертати особливу увагу на активність дітей у соціальних мережах» (відео)
В Україні близько 13 тисяч дітей зареєструвались в соціальних групах, які підштовхують їх до суїцидальних настроїв.
news-image

За інформацією правоохоронних органів, близько 13 тисяч дітей в Україні середнього та старшого шкільного віку зареєструвалися в певних соціальних групах, які підштовхують їх до суїцидальних настроїв. У Києві з кінця січня минулого року в закладах освіти із залученням професійних психологів проводяться профілактичні бесіди – як з дітьми, так і з їхніми батьками. Про це під час щотижневого брифінгу повідомив керівник апарату Київської міської державної адміністрації Володимир Бондаренко, передає «Є!» із посиланням на прес-службу КМДА.

Як відомо, до України дійшли певні соціальні групи, які підштовхують дітей до суїцидальних намірів. Ми стикнулися з добре підготовленою організацією, з оперативною зміною серверів, а також із серверами, які розміщені за межами України, – зазначив керівник апарату КМДА.

Сьогодні Департамент Кіберполіції Національної поліції України працює у Києві в тісній співпраці з міськими службами. Фахівці проінструктовані та готові надати будь-яку допомогу у вирішенні таких проблем, проте ані поліція, ані школа не може замінити дітям батьків: раннє виявлення подібних ситуацій залежить винятково від них.

Хочу звернути вашу увагу на цю проблему, насамперед, як батько. Я дуже прошу батьків сьогодні проявити особливу пильність і при будь-яких підозрах щодо участі дітей у подібних групах проводити з ними профілактичні бесіди вдома, а також звертатися до фахівців психологічних і соціальних служб, медиків і педагогів.

На жаль, минулі вихідні показали, що це не марна загроза, проте ми переконані в тому, що є можливість запобігти будь-якій критичній ситуації при оперативному реагуванні та роботі на випередження, – наголосив Володимир Бондаренко.

Довідково.

При виявленні «груп смерті» Департамент Кіберполіції Національної поліції України просить повідомляти (цілодобово), за телефоном гарячої лінії (044) 374 37 21 (із 08:45 до 19:30 в робочі дні) або звертатися до адміністрації соціальної мережі, в якій була виявлена група.

Читайте також: Студентки залучили до суїцидальної гри в групі смерті 50 однолітків (відео)
Читайте також: 14-річну київську школярку, яка втекла із дому, розшукали у Харкові
Читайте також: Чубаров запропонував Артеменку віддати свої статки кому-небудь на 100 років