Суспільство
22 лютого 2017
В ОРДЛО поширюються чутки про втрату українського громадянства через «паспорти Л/ДНР» - ІС
Кількість поданих заяв від населення на отримання «паспортів» «ДНР» і «ЛНР» в останні дні різко збільшилася.
news-image

У «ДНР» і «ЛНР» після «визнання Росією документів» очікують різкого посилення «офіційних» зв'язків з РФ, аж до «встановлення дипломатичних відносин» (таку можливість активно обговорюють в обох «адміністраціях»). Як повідомляє група «Інформаційний спротив», кількість поданих заяв від населення на отримання «паспортів» «ДНР» і «ЛНР» в останні дні різко збільшилася, передає «Є!» із посиланням на УНІАН.

Разом з тим, відзначається поява серед місцевого населення чуток про те, що після визнання РФ «паспортів» «ЛДНР», Україна буде позбавляти їх власників українського громадянства (у тому, що всі відповідні бази даних з допомогою хакерів є у Києва, мало хто сумнівається).

Подібна перспектива викликає негативний резонанс, оскільки від наявності громадянства України залежать різні соцвиплати з українського бюджету, – зазначає «ІС».

Як повідомлялося, 18 лютого президент РФ Володимир Путін підписав указ про визнання в Росії "документів", "виданих громадянам України та особам без громадянства, які проживають на територіях окремих районів Донецької та Луганської областей України, до політичного врегулювання ситуації в цих районах".

Президент України Петро Порошенко заявив, що це рішення є черговим доказом російської окупації і порушенням міжнародного права.

Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що "паспортами" з окупованого Донбасу можна користуватися в РФ "з гуманітарних міркувань".

Читайте також: Янукович: «Я не просив вводити війська РФ в Україну в 2014 році»
Читайте також: Бойовики накрили Водяне з Градів - штаб АТО
Читайте також: Янукович закликав створити комісію Ради Європи для розслідування вбивств на Майдані та війни на сході України