Події
29 грудня 2014
У Києві помер чоловік через зламаний ліфт
У Києві - більше 20 тисяч ліфтів, третина з яких потребує термінової заміни та модернізації.
news-image

Трагічний випадок стався учора вночі на Березняках, в 16-поверхівці на вул. Амвросія Бучми, 2, повідомляє Є|Єдність.інфо із посиланням на Сегодня.

У ніч з суботи на неділю у вантажному ліфті застрягли працівники невідкладної допомоги, які везли до лікарні місцевого жителя. Поки приїхала ремонтна бригада, щоб звільнити їх з ліфта, хворий помер.

"Сім'я Семібаламут живе на сьомому поверсі. Вони викликали" швидку ", а медики вирішили, що їх батька, Андрія, потрібно госпіталізувати. Проїхали у вантажному ліфті всього два поверхи і на п'ятому застрягли. Одразу викликали аварійну службу, але робочі їхали 40 хвилин, і за цей час людина померла. Андрію не було навіть 50 років, у нього залишилися дружина і дитина. А все через ліфт, який вічно ламається і не працює, хоча і не дуже старий. Ми вже багато разів зверталися зі скаргами - і в службу мера 15-51, і в РДА, і в інші інстанції ... Але на нас ніхто не звертає уваги, не кажучи вже про будь-яку допомогу. Ми припускали, що колись це все може закінчитися трагедією ", - розповіла нам голова місцевого ОСН, мешканка будинку Ірина Володіна.

У КМДА кажуть, що проблема з ліфтами в столичних висотках дійсно стоїть дуже гостро, адже в Києві - більше 20 тисяч ліфтів, третина з яких потребує термінової заміни та модернізації.

"У першу чергу замінюються ліфти, які відслужили 25-річний термін. Але, на жаль, грошей на заміну та модернізацію всіх проблемних підйомників не вистачає", - каже директор департаменту житлово-комунальної інфраструктури КМДА Дмитро Новицький.

Цього року, наприклад, в список "щасливчиків" потрапили всього 15 будинків (по одному-два в кожному районі). Що буде з ліфтом за адресою: Бучми, 2, в якому сталася трагедія, в мерії поки сказати не змогли.