Суспільство
23 лютого 2017
Матір-убивця розповіла, чому залишила дітей на 9 днів голодними
Журналісти побували в СІЗО, де чекає на суд жінка, що залишила своїх дітей без нагляду.
news-image

Матір двох дітей Владислава Трохимчук покинула своїх дітей без їжі на тривалий час, бо не могла ходити та повернутися до них. Про це вона заявила в ексклюзивному коментарі журналістам, які отримали дозволи на відвідини Лук'янівського СІЗО від слідчого і самої підозрюваної, передає «Є!», посилаючись на ТСН.

До кімнати для побачень жінка прийшла в сльозах і з порогу заявила, що спілкуватися передумала.

"Не можу відповісти на це все. Не можу знайти сама собі виправдань. Мені і так погано", - сказала вона.

 Після склянки води та прохання конвою заспокоїтися, розповіла, що не про таку славу мріяла у свої 20 років. 

До столиці вона приїхала в 17 років із села на Миколаївщині. Одразу вийшла заміж за киянина і народила йому підряд двох дітей. Торік, каже, сама чоловіка кинула, бо він начебто вживав наркотики. Із другим жила в цивільному шлюбі, бо так і не розлучилася з першим. Житло вони орендували, разом відкрили перукарню, Владислава завагітніла від співмешканця і чекала на краще життя. 

"Важко було, ні він, ні я в цьому бізнесі не розуміли. Я дуже сильно хотіла їм щось дати, щоби в них усе було, щоби вони вчилися не так, як я", - пояснює жінка.

У камері з нею сидить іще сім сусідок. Каже, її тут не ображають, але в тюрмі схудла на 6 кілограмів і тепер багато молиться.

"Не можу зрозуміти, що я могла такого зробити, щоби Бог відняв у мене дитину, посадив мене сюди", - каже вона.

Суду при цьому не боїться, але наполягатиме, щоби процес був закритий. 

"Всі налітають і всі щось хочуть, якусь відповідь", - каже підозрювана.

Напередодні трагедії вона поїхала до бабусі свого співмешканця, щоби познайомити її з новонародженою донькою Софійкою. 1-річного Данилка і 2-річну Ганнусю від першого чоловіка зачинила в найманій квартирі. І поки малеча мучилася без їжі – її саму начебто спіткало лихо.

"У мене затисло ногу. Не могла ходити, прийшли до лікаря, вона сказала, що може бути грижа хребта. Відправила на МРТ, але я не пройшла – не встигла", - пояснює вона.

 Версію, яку раніше озвучив її адвокат, ніби дітей мала годувати колишня свекруха, Трохимчук спростовує. Каже, ключі від квартири були лише в неї і цивільного чоловіка. А про малят вона згадала, коли засумувала і біль у ногах минув. 

"Мене трохи попустило, я прийшла з продуктами, з речами новими. Анечка лежала на ліжку, спала, я її розбудила, дала творіжок, бананчик. Вона поїла, попила водички, я її тримала на руках", - жінка плаче та каже, що далі все було, як уві сні.
"Я каюся дуже сильно", - додає вона.

Справу ще розслідують, дії горе-матері перекваліфіковані на умисне вбивство. Пізодрюваній загрожує від 7 до 15 років тюрми, а дві маленькі доньки від різних чоловіків нині тимчасово живуть у патронатній родині. Свою дитину планує забрати співмешканець Трохимчук, а от чоловік до суду так і не звернувся, тож чиновники клопотатимуть про позбавлення його батьківських прав разом із ув'язненою горе-матір'ю.