Світ
24 лютого 2017
Рішення про анексію Криму було прийнято Путіним без узгодження з представниками російського вищого керівництва - Портников
Портников: Сурков і його оточення готували акт про вторгнення до Криму.
news-image

Рішення про анексію Криму президент РФ Володимир Путін прийняв з 22 на 23 лютого 2014 року, заявив український журналіст Віталій Портников в інтерв'ю радіо "Крим.Реаліі", передає «Є!».

У мене немає жодних сумнівів, що рішення про анексію Криму було прийнято з 22 по 23 лютого прийнято одним-єдиним чоловіком. - Володимиром Путіним. - Без практичного узгодження з представниками російського вищого керівництва. Для переважної більшості цих людей рішення Володимира Путіна про анексію Криму було сюрпризом, і тому багатьом з них, рішучим противникам такого рішення, довелося "перевзуватися на ходу" і змінювати свою думку про долю Криму- заявив журналіст.

При цьому Портников заявив, що таке раптове рішення Путіна не означає, що події на півострові не були ретельно підготовлені заздалегідь.

Вони готувалися з самого першого дня початку заворушень в Україні, був реальний куратор цих хвилювань - помічник президента Російської Федерації Владислав Сурков, він займався безпосередньо Кримом, проводив цілий ряд зустрічей з кримської так званої елітою, керівництвом проросійських сил, - резюмував Портников.

Сурков і його оточення готували акт про вторгнення до Криму, упевнений журналіст. На його думку, ідеї про те, що Крим буде приєднаний до РФ, раніше не існувало, а розглядалися такі варіанти, як "вогнище нестабільності" на кшталт ситуації на Донбасі, або невизнаний регіон, на зразок Абхазії або Південної Осетії.