Резонанс
27 лютого 2017
Ультиматум бойовиків – доказ того, що псевдореспубліки існують завдяки торгівлі з Україною - нардеп
Тарас пастух вважає, що Україна, фактично, фінансує війну проти себе.
news-image

Ультиматум бойовиків ОРДЛО щодо зняття блокади – доказ того, що псевдореспубліки ЛНР та ДНР усі ці три роки війни фактично існують завдяки торгівлі з Україною. Про це заявив народний депутат України фракції «Самопоміч» Тарас Пастух, передає «Є!»

Сьогодні окупаційний режим опинився на межі існування. Підприємства, які працюють на території так званих ДНР та ЛНР, фінансують ці псевдореспубліки. Уся продукція, яка виробляється на території, підконтрольній російським найманцям, постачається в Україну. А підприємства платять податки у казну ОРДЛО. І саме у такий спосіб Україна, фактично, фінансує війну проти себе, – пояснив Тарас Пастух.

За його словами, ринок Росії для підприємств на окупованій території – закритий.

Це визнають самі ватажки та чиновники невизнаних республік. Вони публічно заявляють, що Росія обмежила експорт продукції з цих територій, адже зацікавлена у торгівлі з власними виробниками, – зазначив народний депутат.

На переконання Тараса Пастуха, торговельна блокада сьогодні є фактично єдиним механізмом, здатним зупинити війну.

Без фінансування окупаційний режим не зможе існувати та оплачувати терористів, які воюють проти України. Ветерани війни та активісти Штабу блокади торгівлі з окупантами не мають наміру йти на будь-які компроміси ні з терористами, ні з українською владою, яка не робить нічого для припинення війни та визволення українських полонених, – вважає Тарас Пастух.

Також, на думку нардепа, сьогодні Україна має усі можливості знайти альтернативу поставкам вугілля із ОРДЛО. Для цього потрібна лише політична воля керівників держави.

Читайте також: «Чим гірше окупанту – тим краще Україні» - штаб блокади
Читайте також: Ватажки бойовиків вимагають припинити блокаду Донбасу
Читайте також: Тука прокоментував погрози «Л/ДНР» про «націоналізацію» через блокаду Донбасу