Політика
27 лютого 2017
Газові та нафтові надра, як і земля, повинні належати народу, - Вадим Рабінович
На думку нардепа, видобуток газу в Україні є однією з найбільш корумпованих сфер діяльності.
news-image

Газові та нафтові надра, як і земля, повинні належати народу. Таку думку висловив лідер партії «За життя» Вадим Рабінович 26 лютого на телеканалі «112 Україна», передає «Є!»

Відповідаючи на запитання телеглядачів програми «Хто кому Рабінович», політик зазначив, що, на його думку, видобуток газу в Україні є однією з найбільш корумпованих сфер діяльності, а використання видобутого газу для потреб населення вирішило б цілу низку проблем, що накопичилися в Україні.

Я вже неодноразово говорив, що у нас комунальні платіжки були б в чотири рази менше, якби той газ, який видобувають в Україні, ті 20 мільярдів кубів, був би спрямований на потреби населення, як це і має бути за Конституцією.

Адже однією з найбільш корупційних схем є те, що цей газ не дістається людям. Замість цього він проходить через різні фірми, про які ми з вами потім читаємо в записах Онищенка або когось іншого. Залежно від того, хто сьогодні ближче до "корита", той і володіє всякими "укргазвидобуткамі" та іншими організаціями, - заявив Вадим Рабінович.

Лідер партії «За життя» також зазначив, що у його політичної сили є чіткий план дій, згідно з яким підприємства газової та нафтодобувної галузі необхідно повернути державі.

Хочу вам сказати, що цього вони точно не утягнуть, тому при зміні влади перше, що необхідно буде зробити, це повне повернення газової та нафтодобувної галузі державі. Вона повинна повернутися державі до тих пір, поки ми не зможемо задовольнити потреби власного населення.

І нам тоді не потрібно буде купувати вугілля в Донецьку, нафту в ПАР або ще щось, що вони понавигадували собі. У нас є всі можливості, а ось на подальший розвиток вже повинні бути закупівлі , - додав Вадим Рабінович.

Читайте також: КК «Київавтодор» відновив понад 3700 кв. м. асфальтобетонного покриття упродовж останніх трьох днів
Читайте також: Ляшко зібрався у президенти - заява (відео)
Читайте також: Ультиматум бойовиків – доказ того, що псевдореспубліки існують завдяки торгівлі з Україною - нардеп