Політика
28 лютого 2017
«Відставкою Гонтаревої нічого не вирішиться. Її потрібно посадити», - Вадим Рабінович
Нардеп вважає, що голова НБУ має понести покарання за свою діяльність.
news-image

Голова Національного банку України Валерія Гонтарєва повинна не просто піти у відставку, а й понести покарання за свою діяльність. Про це в ефірі телеканалу NewsOne заявив народний депутат, голова парламентського підкомітету з прав людини та лідер політичної партії «За життя» Вадим Рабінович.

Відставка Гонтаревої - це не сьогоднішня сенсація. Я хочу нагадати, що ми тримаємо Гонтареву в облозі вже майже два місяці. Три тижні під час холодів наші активісти по 5-6 тисяч людей стояли біля Нацбанку. Після цього ми зустрічалися разом з Мураєвим в Адміністрації Президента, де нам було сказано, що нас нарешті почули. Я дуже сподіваюся, що слово "почули" тепер переходить в конкретні дії, - сказав парламентарій.

Вадим Рабінович також нагадав, що надав правоохоронцям докази злочинів команди Гонтаревої.

Хочу сказати, що нас почули в Адміністрації, ми ще подали 42 папери в правоохоронні органи, і продовжуємо це робити. Ми передали плівки, на яких записана злочинна діяльність керівництва Нацбанку, - зазначив депутат.

На думку лідера партії "За життя", українці повинні пильно стежити за тим, що відбувається.

Ми бачимо свою діяльність в два етапи. Перший - відставка Гонтаревої, а другий - це посадка Гонтаревої. Ці дві речі мають бути здійснені. Однією відставкою нічого не вирішиться. Вона сама зараз хоче піти, це правда. І правда, що її не відпускають. І суспільство не повинно дати їй можливість спокійно піти. Після відставки має бути розслідування її діяльності. Ось це буде правильно, - резюмував Вадим Рабінович.


Нагадаємо, в листопаді 2016 року Вадим Рабінович передав до правоохоронних органів понад 90 годин записів телефонних розмов голови НБУ Валерія Гонтаревої та її заступників. За словами Рабіновича, на плівках чути, як, зокрема, тільки по двох угодах заступник голови Нацбанку Катерина Рожкова вивела з України 4 мільярди гривень.

Читайте також: Газові та нафтові надра, як і земля, повинні належати народу, - Вадим Рабінович
Читайте також: Уряд не повинен змушувати людей обирати між пенсією і зарплатою, - Вадим Рабинович
Читайте також: Вадим Рабінович: «Це не уряд розвитку країни, це уряд її вбивства»