Політика
28 лютого 2017
Три роки вся країна спостерігає, як Гонтарева краде і знищує українські банки, - Мосійчук
Вже три роки вся країна спостерігає, як вона "швидко вчиться" красти, знищувати українські банки, і натомість заводити банки країни-агресора.
news-image

Народний депутат України Ігор Мосійчук вважає, що Валерія Гонтарева знищує українські банки, передає «Є!», посилаючись на Соцпортал.

-Лідер Радикальної партії Олег Ляшко - один із чотирьох депутатів ще минулого скликання, що не голосували за призначення Валерії Гонтаревої на посаду Голови НБУ. Тоді він спитав її, чи вона має досвід керування банком, на що Гонтарева відповіла, що ні, але "швидко вчиться". Вже три роки вся країна спостерігає, як вона "швидко вчиться" красти, знищувати українські банки, і натомість заводити банки країни-агресора.Будь-яке сьогоднішнє рішення, щодо призначення нового Голови НБУ, буде політичним рішенням Президента Порошенка. Як звільнення Гонтаревої, так і призначення когось нового. Але не думаю, що цю посаду обійме Віктор Ющенко. Він надає свої консультації наглядовій раді НБУ, але між Віктором Андрійовичем і Порошенком нема ніяких стосунків, і оточення Ющенка ніяким чином не афільоване до чинного Президента.Зміцнення національної валюти нерозривно пов'язане з економікою держави. І поки ми не перейдемо з кредитно-сировинної економічної моделі на промислову - гривню буде лихоманити. Для цього потрібна політична воля, якої наразі немає ні в Президента, ні в парламенту. Є лише гонитва за черговим кредитом, в процесі якої західним партнерам дають обіцянки зняття мораторію на продаж землі, підвищення пенсійного віку, будь-що, аби лише отриманити транш. І ніхто при цьому не думає про збереження і ріст вітчизняної промисловості та добробут населення, - вважає депутат.