Політика
28 лютого 2017
У СБУ розповіли, в що вплуталася Савченко
Надію Савченко використовують російські спецслужби.
news-image

Народного депутата Надію Савченко використовують російські спецслужби. Доки нардепа викличуть на допит як свідка в кримінальному провадженні. Про це заявив радник голови СБУ Юрій Тандіт, передає «Є!», посилаючись на "112 Україна".

"Зараз російські спецслужби спеціально виводять з процесу переговорів Росію, яка є агресором. Намагаються нас посадити за стіл переговорів безпосередньо з терористами", - пояснив він.

Чиновник прокоментував візит Савченко до окупованого Донецька.

"Поки що це виглядає приблизно так. Коли терористи захоплюють літак і виставляють умови державі. Від держави виїжджає людина, до того ж політик, заходить до терористів і потім від їх імені вимагає від держави виконання якихось умов. Із нами з позиції сили ніхто не говоритиме. Цю тему (визволення заручників) використовують російські спецслужби в інформаційних операціях, як приклад коли приїхала Надія Савченко за лінію зіткнення, її зустрічали російські ЗМІ. Бачимо, яка вакханалія почалася в цих ЗМІ - показують героєм Савченко у світлому тоні і дискредитують Україну", - пояснив він.
"За моєю інформацією Савченко перебуває на території, де діє закон. Ми найближчим часом її опитаємо в рамках відкритого кримінального провадження. У даному випадку вона проходить як свідок", - зауважив він.

В СБУ підтвердили, що керівнику Центру звільнення полонених "Офіцерський корпус" Володимиру Рубану заборонили в'їзд на окуповані території Донбасу.

"Йому і ще одній людині, які незаконно намагалися перетнути лінію зіткнення, призупинили пропуск. Ведуть оперативну роботу. У нього забрали незаконні спецзасоби. Він їздив туди нібито до родичів, хоча на місці затримання з'ясували, що вони їдуть до сірої зони розмінувати блок за лінією дотику", - уточнив він.

24 лютого Надія Савченко приїхала до окупованого Донецька. Із нею був керівник громадської організації "Офіцерський корпус" Володимир Рубан. Відвідали українських військовополонених у Макіївській колонії. Згодом Савченко опублікувала їхні прізвища.