Суспільство
1 березня 2017
«Захарченко має пам'ятати буремні 90-ті, і що тоді робили на Донбасі за фокуси з»віджимом« бізнесу», - блогер
Можна очікувати, що лише інформаційними "гудками" в Ахметова не обмежаться. Чим сильніше на окупованих територіях давитимуть його бізнес і зачищатимуть його людей, тим частіше Захарченку доведеться озиратися.
news-image
"Главшпани "ЛДНР" діють не по "понятіям". Відсьогодні вони житимуть, постійно оглядаючись. Не на українські ДРГ, а на "месників" за відібрані заводи. Або на російських "чистильників", - пише Дмитро Качура.

"Віджим" заводів і шахт української юрисдикції на території "Д-ЛНР" триває повним ходом і своєю оперативністю чимось нагадує події в Криму весною 2014 року, коли окупаційна влада на чолі з "Гобліном" Аксьоновим аналогічним чином захоплювала підприємства на півострові. Зараз ватажок "ДНР" Олександр Захарченко вже переможно звітує про "націоналізацію" близько 40 підприємств на території ОРДЛО. Утім, Донбас – не Крим. Захарченко мав би добре пам'ятати буремні 90-ті, і що тоді робили на Донбасі за фокуси з "віджимом" бізнесу. Бо те, що зараз робить ватажок "ДНР" з бізнесом Ахметова - це не по "понятіям". За таке карають. Про це передає «Є!», посилаючись на depo.ua.

Про те, що "отвєткі" від Ріната будуть швидко, стало зрозуміло після того, як "Укртелеком", який пов'язують з цим олігархом, повідомив про припинення надання послуг на непідконтрольній частині Донецької області через втручання невстановлених осіб у роботу мережі та захоплення офісу озброєними особами. Крім того, сьогодні "Гуманітарний штаб Ріната Ахметова" зробив офіційну заяву про припинення діяльності на території так званих "ЛНР" і "ДНР". Нібито це пов'язано з тим, що озброєні люди перешкоджають роботі розподільного центру на "Донбас Арені" і всіх пунктів видачі.

Розкручувати катастрофічність ситуації з "Гумштабом" почали й орієнтовані на Ахметова "політичні мігранти", які зараз сидять у РФ. Чого лише вартий пост колишнього нардепа-"регіонала" Сергія Левченка, який, до речі, під час подій в Донецьку особисто заводив до адмінбудів такого собі Павла Губарєва. "Всі обурені і стурбовані - як могли заблокувати роботу гуманітарного штабу Ріната Ахметова?! Донеччани звикли до цієї допомоги, багатьом вона допомогла вижити. Віджимають у багатих заводи, вриваються в офіси і в будинки - це зрозуміло! Ніхто нічого іншого від них не очікував. Але навіщо забирати у простих людей доступ до продуктових наборів виживання?", - написав Левченко у Facebook.

Можна очікувати, що лише інформаційними "гудками" в Ахметова не обмежаться. Чим сильніше на окупованих територіях давитимуть його бізнес і зачищатимуть його людей, тим частіше Захарченку доведеться озиратися. Квиток до пекла йому можуть виписати дуже швидко і якісно: спеціалісти цього профілю у світі не переведуться ніколи. І будуть це не українські ДРГ, а такі собі месники за влаштований ним безпрєдєл з "віджиманням" чужого добра.

Якщо ж Захарченко сподівається, що його спину прикриють росіяни, то глибоко помиляється. Їм був потрібен ідіот, який виконає спецзавдання з "націоналізації". Він це зробив. Після чого став гарною мішенню, у тому числі, для росіян. З мертвого Захарченка їм більше користі, аніж з живого. "Віджатим" підприємствам цей персонаж все одно ради не дасть через відсутність розуміння, що з ними робити. Тому максимум, на що він заслужив від Росії - стати героєм пропагандистського кіно або сюжету на каналі Дмитра Кісельова. Як Гіві з Моторолою...