Політика
2 березня 2017
Суд продовжив термін арешту п’ятьох екс-«беркутівців»
Колегія суддів Святошинського районного суду Києва задовольнила клопотання прокурорів і продовжила термін тримання під вартою п’ятьох колишніх бійців "Беркуту" ще на 60 діб.
news-image

Рішення суд прийняв перед завершенням сьогоднішнього засідання. Згідно з прийнятим рішенням, Аброськін, Зінченко, Маринченко, Тамтура і Янишевський перебуватимуть у слідчому ізоляторі до 30 квітня включно, передає «Є!», посилаючись на УНІАН.

Суд у своєму рішенні зазначив, що ризики перебування обвинувачуваних на волі не зникли, тому їм не можна змінити запобіжний захід на більш м'який і не пов’язаний з триманням під вартою, про що клопотав захист екс-«беркутівців». 

Генеральна прокуратура України у 2014 році передала до суду кримінальне провадження стосовно екс-«беркутівців» Сергія Зінченка й Павла Аброськіна за підозрою у вбивстві 39 активістів Майдану.

10 лютого 2016 року в ГПУ заявили про завершення розслідування й направили до суду кримінальне провадження стосовно ще трьох екс-«беркутівців» Олександра Маринченка, Сергія Тамтури й Олега Янішевського.

За даними прокуратури, цим особам інкримінується скоєння теракту, перевищення службових обов’язків, умисне вбивство, замах на вбивство, перешкоджання проведенню мирних мітингів і зборів, викрадення і приховання зброї після вчинення злочину. Кримінальні провадження щодо всіх підозрюваних колишніх бійців «Беркута» об’єднані в одне.