Суспільство
2 березня 2017
Владі треба перестати повторювати мантру про «альтернативи немає» і почати цю альтернативу знаходити, - блогер
Після так званої «націоналізації» із Росії йтиме те саме вугілля, але під брендом «русский продукт» и лейблом «Kurchenko».
news-image
«Блокада заганяє підприємства у те, щоб купувати вугілля в Росії», – пішло сьогодні повідомлення від прем'єр-міністра Гройсмана.

 За словами блогера Марини Данилюк-Ярмолаєвої, пояснення прем’єра відразу почали трактувати експерти з дипломами юристів і економістів. Втім за браком практичного застосування знань і бурхливою фантазією все знову почало впиратися у вже відомі лозунги «влада зливає країну», «скоро Порошенко з Захарченком дадуть спільну прес-конференцію про недопустимість…», «оце нам показують управління державою». І ці домисли в принципі, не роблять честі ні урядовцям, ні самому прем'єру, який рік тому під час свого затвердження в Раді на посаді обіцяв рішучі кроки, передає , посилаючись на replyua.net.

За словами блогера, в реальності ж маємо те, що раніше ми купували в ОРДЛО вугілля Ахметова. Після так званої «націоналізації» із Росії йтиме те саме вугілля, але під брендом «русский продукт» и лейблом «Kurchenko». 

«Що робити в такій складній ситуації? Щонайменше перестати повторювати мантру про «альтернативи немає» і почати врешті цю альтернативу знаходити. Зміг попередній уряд вирішити питання, як не їздити 31 грудня на поклони в «Газпром» - варто шукати, як зняти країну з вуглезажності великого і могутнього Донбасу, який ніхто не поставить на коліна, однак по факту вертять, як м'ясо для шаурми на грилі», – написала Марина Данилюк-Ярмолаєва.



Вона наголошує, що не ми перші і не ми останні, в кого є проблеми з енергоресурсами. Однак ми єдина країна, яку вперто зараз хоче знищити і перетворити в болото типу квазіреспублік ЛДНР – Росія. З такими розкладами, чим далі від Росії – тим краще. Чим менше справ з ворогом – тим безпечніше. Чим менше ми залежні від нього у всіх сферах – від політики до поп-культури – тим більше шансів, що ця державність протягне якомога довше.