Спорт
3 березня 2017
Фінал чотирьох Кубка України: баскетбольна весна починається сьогодні
Склад півфінальних пар засвідчує, що боротьба буде запеклою не лише у головному матчі за почесний трофей.
news-image

З ким асоціюється весна? Вгадайте з першого разу: звичайно ж, з чарівними жінками! А баскетбольна весна? З Кубком України серед жіночих команд.

Другий рік поспіль фінальний розіграш цього трофею, відродженого чинним керівництвом ФБУ, відбудеться на початку березня. Цього разу Фінал Чотирьох знову прийме Київ, матчі відбудуться у СК "Меридіан", передає «Є!»
Склад півфінальних пар засвідчує – боротьба буде запеклою не лише у головному матчі за почесний трофей.

3 березня, 17:00

ІнтерХім-СДЮСШОРvs Авангард

Чинному володарю Кубка України одеському ІнтерХім-СДЮСШОР на шляху до захисту титулу доведеться подолати бар’єр у вигляді київського Авангарду.

Суперники вже зустрічалися двічі у Суперлізі і амбітний новачок щоразу був сильнішим: 70:63 у Києві і 92:67 в Одесі.

Чи зможе знайти протидію гравцям АвангардаІнтерХім-СДЮСШОР? Мусить знайти, щоб не піти шляхом попереднього володаря Кубка серед чоловічих команд Хіміка. Той склав повноваження також у півфіналі, і як потім з’ясувалося, майбутньому володарю трофея.

Авангард зробить усе, щоб пройти шляхом Дніпра. В останньому матчі перед стартом у Фіналі Чотирьох Володимир Холопов дав відпочити двом досвіченим гравцям – Цековій і Спітковській. А Огороднікова відбувала першу гру двоматчевої дискваліфікації. У півфіналі з ІнтерХімом вона теж не зможе зіграти. І це втрата для Авангарда. Але в ІнтерХіма порівняно фіналом минулого року втрати суттєвіші. У складі одеситок грали Добрікова і Білоцерківська, тепер вони виступають за кордоном, у Судуві. Малюнок гри відновлювався довго, тепер ударну силу команди Ірини Щипакіної становлять Мусієнко, Колотовська, Карп. Якщо вони налаштуються, як слід, результат матчу буде непередбачуваним.

3 березня, 19:15

ТІМ СКУФ vsДинамо-НПУ

У другій півфінальній парі зустрінуться старі знайомі.

У ТІМ СКУФА і Динамо давня історія ігрових стосунків, але цього року ТІМ СКУФ виглядає відверто сильнішим.

Знов таки у Суперлізі "пантери" обіграли "біло-синіх" двічі. До того ж обидва матчі відбулися не так давно, у лютому. Коли американки ще були у складі "Динамо" різниця у рахунку свідчила про боротьбу - 93:63.

За двадцять днів потому ТІМ СКУФ вчинив розгром 118:59, повторивши рекорд результативності у чемпіонаті "Авангарду". І не з аутсайдером Суперліги Таврійською Зіркою, а зі срібним призером, фіналістом Кубка України.

Але 21 лютого у складі Динамо вже не грали дві американки, захворіли. Не буде "шоколадок", як назвав гравців зі США талісман Динамо Парамон, і у кубкових матчах. Їх відраховано з команди. Втім, у Динамо заявили ще одну американку Атвотер Кенейшу, ще й повернулася досвічений турнірний боєць Лапшинова.

За який шанс можуть зачепитися підопічні Володимира Рижова? По-перше, двоматчева дискваліфікація Завидної поширюється на обидва матчі Фіналу Чотирьох. Тобто у матчі з Динамо вона буде глядачкою. По-друге, перед півфіналом динамівки зіграли 1 березня у Києві матч Суперліги зі СДЮСШОР-5-ДВУФК. А ТІМ СКУФ банально може втомитися, перебуваючи у щільному ігровому графіку – 25 лютого проводили матч з Авангардом у Суперлізі, 28 в Естонії – з Медіа-Рапла у Балтійській Лізі, ще й між цим провідні гравці Скорбатюк, Завидна, Уро-Ніле, Краєвська, а ще Любинець, Завертайло і Арчакова добре "відпочили" на фестивалі "Зимовий Кубок з баскетболу 3х3 MONBAT WINTER BASKET 3x3". Якщо вони, або їхні тренери не розрахують сили дівчат, Динамо матиме певну перевагу

Володимир Рижов, головний тренер "Динамо":

Будемо боротися, будемо нав’язувати боротьбу будь-яким способом. Те, що у нашого суперника ТІМ СКУФА буде відсутня Завидна? У їхньому складі достатньо кваліфікованих досвічених виконавиць. Вважаю, це не вплине на їхню гру. А ми будемо думати, будемо приймати рішення, що допоможуть нам нав’язати боротьбу.

Додамо, що саме ТІМ СКУФУ належить абсолютний рекорд результативності сезону. В 1/8 Кубка України підопічні Марини Ткаченко обіграли 26 листопада у Миколаєві тамтешню СДЮСШОР-4 з рахунком 126:37. Зовсім трохи не вистачило пантерам, щоб у тому матчі зробити різницю у рахунку у 100 очок.

Онлайн-відеотрансляцію усіх матчів Фіналу Чотирьох Кубка України можна буде подивитися на офіційному YouTube-каналі ФБУ.

Читайте також: Як виглядатиме метро «Лівобережна» після ремонту? (фото)
Читайте також: Нацрада закрила «Радио Вести»
Читайте також: Мистецька премія «Київ»: список митців, які висуваються на її здобуття у 2017 році