Події
3 березня 2017
«Стань феєю Вінкс» - в Росії з'явилася нова «смертельна» sms-розсилка
Правоохонці вважають, що розсилка є черговою формою "гри смерті".
news-image

Поліцейські у російському місті Володимирі почали перевірку за фактом масового розсилання sms-повідомлень з пропозицією стати феями Вінкс, залишивши на ніч включену газову плиту. Подібні повідомлення жителі регіону отримували впродовж кількох останніх днів, повідомив сьогодні керівник прес-служби регіонального управління МВС Андрій Тутуєв, передає «Є!» із посиланням на ТАРС.

Влітку 2016 року в інтернеті активно поширювалася розсилка інструкції по перетворенню на фею вогню з популярного мультсеріалу "Клуб Вінкс", згідно з якою необхідно на ніч відкрити газ у плиті.

Перевірка проводиться за результатами моніторингу соцмереж, проведеного співробітниками карного розшуку, - уточнив Тутуєв.

До з'ясування обставин події також приєдналося слідче управління СК РФ по Володимирській області. За даними відомства, інформацію про провокаційні sms-повідомлення отримали працівники освітніх установ. У СК уточнили, що зараз основна робота спрямована на профілактику серед населення, особливо, дітей та людей похилого віку.

Це чергова форма" гри смерті " якась диверсійна атака на залучення тих, хто піддасться цій провокації. Зараз основоположною ми вважаємо профілактичну роботу проти провокацій, - зазначила старший помічник керівника регіонального управління СК Ірина Мініна.

За її словами, даних про постраждалих в результаті розсилки підозрілих sms-повідомлень у правоохоронців немає.

Читайте також: «Сіль і лід» - нова небезпечна забава у підлітків
Читайте також: Шотландці спостерігали за неймовірно красивим північним сяйвом (фото)
Читайте також: Киянин через Інтернет домовився продати смартфон, покупець бризнув у нього газом із балончика