Гонтарєва: Ми не прогнозуємо знецінення гривні у подальшому
При цьому вона додала, що головним завданням НБУ є допомога уряду в реалізації економічних реформ
news-image

Глава Нацбанку України Валерія Гонтарєва на прес-конференції 30 грудня заявила, що в регуляторі не очікують подальшої девальвації національної валюти.

Про це пише "Єдність" з посиланням на Facebook-сторінку НБУ.

"Сьогодні обговорюється суттєве підвищення допомоги від всіх міжнародних організацій та донорів. І тому ми не прогнозуємо знецінення гривні у подальшому, а при стабілізації ситуації ми сподіваємося навіть на її укріплення", - заявила Гонтарєва.

При цьому вона додала, що головним завданням НБУ є допомога уряду в реалізації економічних реформ, що принесе макроекономічну стабільність.

Більше того, Гонтарєва заявлаяє, що банківський сектор уе розпочав реформування. "І Національний банк знаходиться сьогодні в авангарді цього руху та перебудови країни загалом", - додала глава НБУ.

Нагадаємо, що раніше представники фінансового комітету Верховної Ради заявляли, що вони чекають главу НБУ в парламенті для розмови. Повідомлялось також, що Гонтарєвій шукають заміну. Серед ймовірних кандидатів на цю посаду називали міліардера Джорджа Сороса, екс-главу МВФ Домініка Стросс-Кана та "представника Федеральної резервної системи" США.