Війна
6 березня 2017
Дозволу про в'їзд на окуповану територію потрібно чекати 10 днів
Інформація про надання дозволу автоматично відображається на власній сторінці заявника веб-порталу СБУ.
news-image

Від березня контрольні пункти на межі із зоною АТО працюють з 7:00 до 18:30. Про правила в'їзду на непідконтрольну територію розповіла юрист Всеукраїнського благодійного фонду "Горєніє" Тетяна Отрошко.

Інформує «Є!», з посиланням на gazeta.ua.

"В'їзд за межу дозволено громадянам України та іноземцям за умови пред'явлення документів, що посвідчують особу, та наявності дозволу. При перетині на транспортному засобі слід мати документи, що підтверджують право власності цим засобом або оригінал нотаріально завіреної довіреності", - коментує Тетяна Отрошко.

Дозвіл на перетин отримується за умови надання згоди на обробку та зберігання персональних даних. Якщо дитина не досягла 16 років, дані про неї заносяться у формалізовану заявку разом з даними осіб, що її супроводжують.

"Позачерговий в'їзд можуть отримати інваліди 1 та 2 груп, старші 70-ти років, вагітні жінки, батьки або опікуни (за наявності підтверджуючих документів) з малолітніми дітьми до 3 років. Також люди які мають потреби гуманітарного характеру: важку хворобу, слідування на похорон, перевезення померлих. Обов'язково при собі треба мати підтверджуючі документи"
Читайте також: Бойовики ініціюють припинення вогню в зоні АТО

Щоб отримати дозвіл потрібно зареєструватися на веб-порталі СБУ, авторизуватися на сайті, заповнити формалізовану заяву на українській мові. Інформація про надання дозволу автоматично відображається на власній сторінці заявника веб-порталу СБУ. Чекати на неї потрібно 10 днів.