Політика
6 березня 2017
Саакашвілі: Експеримент із іноземцями в українській владі не вдався
Екс-очільник Одещини вважає, що Хатія Деканоідзе та Катерина Згуладзе не вписалися в українську політику.
news-image

Екс-президент Грузії та колишній голова Одеської області Міхеїл Саакашвілі вважає, що експеримент із іноземцями в українській владі не вдався. В інтерв'ю Ліга.net він погодився з такою думкою журналіста, передає «Є!» із посиланням на УП.

Це все фасадні зміни. Не може поляк, який навіть російською, не те, що українською, не говорить, зрозуміти, як змінювати залізницю в Україні, – пояснив Саакашвілі.
Щодо мене особисто, то це інша історія. Я приїхав в Україну зовсім юним. Тут сформувався, тут вчився. Мені не потрібно було адаптуватися. Ще Сакварелідзе більш-менш адаптувався, а інші – ні, – уточнив він.

На думку Саакашвілі, екс-голова Нацполіції Хатія Деканоідзе й колишня заступник міністра внутрішніх справ Катерина Згуладзе не вписалися в українську політику:

Хатія ніколи не була політиком. І вона, і Ека Згуладзе хотіли допомогти як професіонали, але коли в один момент "пацієнт відмовився від прийому ліків", їм нічого не залишилося, як піти.
Хатія – грузинський політик, повернулася до Грузії. Ека, наскільки я розумію, у Франції. Сакварелідзе тут – він став українським політиком. У цьому принада України: вона гостинна й усиновляє всіх, хто хоче тут працювати, – зазначив він.

Про себе Саакашвілі сказав, що він зараз живе "не те, що не розкішно, але навіть скромніше за хороший середній клас".

Сьогодні в мене є серйозні матеріальні проблеми, я цього не приховую. Сподіваюся, що ми зараз вибудуємо офіційне фінансування партії, і я буду там отримувати зарплату, – зізнався політик.

Саакашвілі розповів про свій "Рух нових сил" і поскаржився, що центральні телеканали для нього "зараз закриті, бо їх дивиться (президент) Порошенко".

А спершу все було інакше:

Мені Порошенко двічі пропонував бути прем'єр-міністром… На початку роботи Антикорупційного руху й трохи в середині його роботи. Тобто з осені 2015-го, – розповів він.

За словами Саакашвілі, востаннє він говорив із президентом за два дні до відставки з посади  голови Одеської ОДА:

Порошенко мені сказав: "Раз ти так невдоволений тим, що я тебе не підтримую в боротьбі з Трухановим і місцевими кланами, може, ти поїдеш послом кудись у південно-східну Азію?
Він цілком серйозно пропонував. Вирішив, що я втомився від усього і мені хотілося б відпочити десь у Таїланді. Я на це відповів, що буду боротися до кінця, – уточнив він.

Саакашвілі також запевнив, що він би не повернувся до Грузії, навіть якби його партія виграла парламентські вибори там.

Якщо я живу в Україні вже кілька років, значить, я тут для чогось. Ми повинні довести нашу боротьбу тут до логічного кінця. Мені б хотілося їздити до Грузії, хотілося б спілкуватися з друзями, але інституційно я туди повертатися й обіймати якісь посади після цих виборів точно не буду. В Україні в нас є велика місія, – заявив він.
Читайте також: Ахметов випав із рейтингу 500 найбагатших людей світу
Читайте також: Пиво всюди: у США з'явиться перший у світі пивний готель
Читайте також: Стала відома країна, що лідирує в світі за показником збільшення числа багатіїв