Події
6 березня 2017
В «ЛДНР» постачають вугілля до РФ
Відомо, що вже зараз відбуваються поставки вугілля з Донбасу до Російської Федерації.
news-image

Так звані республіки «ЛНР» та «ДНР» налагоджують поставки вугілля на територію Російської Федерації, передає «Є!», посилаючись на replyua.net.

Представництво бойовиків проінформувало, що наразі всі поставки вугілля на території підконтрольні офіційному Києву припинились. Однак самі підприємства не зупинили свою роботу. Деякі з них потрапили під дію наказу «про зовнішнє управління» і тепер компанії української юрисдикції, було перейнято під керування російськими бойовиками. Відомо, що вже зараз відбуваються поставки вугілля з Донбасу до Російської Федерації. Також тривають перемовини щодо початку поставок вугілля на Кримський півострів.

Нагадаємо, раніше влада так званих республік повідомила, що вони «націоналізують» підприємства Донбасу, які мають українську реєстрацію. За словами бойовиків, такі дії є їх відповіддю на продовження блокування залізничних шляхів регіону. Загалом під дію розпорядження сепаратистів потрапило більше 40 підприємств, більшість з яких входить до бізнес-групи підприємств Ріната Ахметова. В Москві таке рішення бойовиків назвали вимушеним кроком через залізничну блокаду.