Політика
6 березня 2017
На Донбасі Тетяну Чорновол закидали яйцями (відео)
Народний депутат Тетяна Чорновол, яка приїхала до учасників блокади на Донбасі, викликала своїми словами їхнє обурення.
news-image

Журналістка Вікторія Мамотюк повідомила у Facebook, що Чорновол отримала ляпас, також у її обличчя потрапили кілька яєць, передає «Є!».

Це сталося після того, як депутат звинуватила блокадників у діях на користь Росії. Чорновол намагалася переконати учасників блокади припинити її, вдаючись до різких висловів, що й викликало їхнє обурення.

Як повідомлялось, наприкінці січня учасники АТО і деякі народні депутати ініціювали блокаду залізничних переходів, якими вугілля марки антрацит поставляється з тимчасово неконтрольованих територій для роботи ТЕС України. За даними уряду, всі поставки було зупинено 10 лютого.

Також учасники блокади заявляли про наміри перекрити всі залізничні станції та автодороги на лінії розмежування.

Крім того, учасники акції заявили, що планують впродовж місяця взяти «під ефективний український контроль» всі 8 основних залізничних прикордонних переходів, якими ведеться торгівля з Росією.

5 березня поліція відкрила кримінальне провадження за фактом блокування руху потягів у Конотопі Сумської області за ч.1 ст. 279 Кримінального кодексу України «Блокування транспортних комунікацій шляхом влаштування перешкод, яке порушило нормальну роботу транспорту або створювало небезпеку життю людей».

Пізніше ситуацію з блокуванням залізниці у Конотопі було врегульовано, учасники акції погодилися не перешкоджати руху потягів та залишити місце блокування.