Події
7 березня 2017
У США помер співавтор плану з «оренди Криму»
Бізнесмен українського походження помер у віці 69 років.
news-image

У США через нез'ясовані причини помер бізнесмен українського походження 69-річний Алекс Оронов, якого називають співавтором скандального плану з оренди Криму українського нардепа Андрія Артеменка. Про це повідомила The Independent,  передає «Є!» із посиланням на Кореспондент.

Як зазначається, смерть настала 2 березня.

Видання стверджує, що покійний Оронов допомагав налагоджувати зв'язки між російськими офіційними особами і президентом США Дональдом Трампом через адвоката Майкла Коена, а також "розробляв план повернення анексованого Криму".  

За інформацією видання, Оронов був родичем особистого адвоката Трампа Майкла Коена, і саме він допоміг організувати зустріч Артеменка з цим адвокатом і російськими представниками для обговорення "мирного плану" щодо Криму.  

Як зазначив сам Андрій Артеменко на своїй сторінці у Facebook, Оронов був громадянином США, але останні 20 років віддав Україні, створивши сільськогосподарський холдинг - Баришівську зернову компанію, яка після залучення шведських інвестицій була перейменована на Grain Alliance.  

Спочатку загадкова смерть мого вірного помічника Олександра Тихона, який вірно служив ні, не мені, а міській громаді міста Нікополя, безстрашно боровся з казнокрадством і злодійством місцевих чиновників ...

Як стало мені щойно відомо, пішла з життя ще одна людина. Брила, скеля! Американський громадянин, який останні 20 років свого життя віддав Україні, її процвітанню, який вклав у нашу країну все без залишку, свої гроші, свої нерви, свою душу, своє тіло нарешті!

І помер він не від старості, не від хвороби, не від нещасного випадку, а від ......... втручання американських журналістів у його життя !!!!! І я винен у цьому !!!! Адже саме я, ні про що не підозрюючи, згадав його ім'я, відповідаючи на невинне запитання американського журналіста "хто Вас познайомив з Майклом Коеном - особистим адвокатом президента США Дональда Трампа?- написав Артеменко.

Нагадаємо, 20 лютого видання The New York Times повідомило, що член фракції Радикальної партії Артеменко запропонував план з оренди Криму Росією і подальше зняття санкцій, який він передав екс-раднику президента США Майклу Флінну. Прокуратура порушила кримінальну справу проти нардепа, а Радикальна партія виключила його з фракції.

Читайте також: «Після «народного Віча» люди організовано проходять до автобусів» - нардеп прокоментував мітинг проти блокади у Краматорську (відео)
Читайте також: Комітет Європарламенту розгляне безвіз для України