Події
7 березня 2017
«За старою звичкою»: поліцейські збирали хабарі з водіїв за порушення ПДР
На Волині трьох поліцейських з погонею затримали за хабарництво.
news-image

Працівники внутрішньої безпеки Нацполіції у Волинській області спільно з СБУ затримали інспекторів із нагляду за дорожнім рухом в момент одержання чергового хабара, передає «Є!» із посиланням на ГУНП.

Працюючи «за старою звичкою», поліцейські збирали «штрафні санкції» з порушників ПДР на місці несення служби... Троє інспекторів з дорожнього нагляду, попередньо змовившись, вимагали і отримували хабарі з водіїв за непритягнення їх до адміністративної відповідальності, - йдеться в повідомленні поліції.

Під час оперативних спільних відпрацювань було задокументовано один з таких епізодів. Поліцейські під час несення служби у Ківерецькому районі області зупинили автомобіль, водій якого перебував за кермом у стані алкогольного сп’яніння.

Інспектори запропонували порушникові обійтися без складання протоколу, «сплатити» 9 тисяч гривень штрафу на місці і їхати далі. Сторгувавшись на 8 тисячах, чоловік передав їх поліцейським і збирався їхати, однак в цей момент дорогу йому заблокували працівники ВБ.

Інспектори поліції спробували втекти з місця події на службовому транспорті, дорогою викидаючи отримані від інших водіїв гроші і талони на пальне.

Під час погоні поліцейські, на зразок тих же порушників, самі почали створювати аварійні ситуації. Проте поблизу села Завітне того ж району оперативники внутрішньої безпеки їх наздогнали,- повідомили у відомстві.

Під час особистого огляду інспекторів, їхнього автомобіля, а також після збирання викинутих ними речових доказів було вилучено 140 доларів США, 150 євро, 4,2 тисячі гривень (не враховуючи останнього хабара у розмірі 8 тисяч гривень), а також талони на 690 літрів палива.

На теперішній час тривають заходи, спрямовані на притягнення правопорушників до відповідальності.

 

Читайте також: «Після «народного Віча» люди організовано проходять до автобусів» - нардеп прокоментував мітинг проти блокади у Краматорську (відео)
Читайте також: У США помер співавтор плану з «оренди Криму»