Політика
7 березня 2017
Вадим Рабінович розкритикував роботу антикорупційних органів в Україні
На думку нардепа, відсутність реформ в країні та погіршення рівня життя може призвести до масових акцій протесту.
news-image

Люди дають хабарі тоді, коли не працюють державні інститути. Про це заявив в передачі «Хто кому Рабінович» на каналі «112 Україна» народний депутат і лідер партії «За життя» Вадим Рабінович, передає «Є!»
Журналісти проекту «Громадське» підрахували, що розмір середнього хабара в країні в десять разів перевищує розмір середньої заробітної плати. При цьому в Україні найбільша кількість антикорупційних організацій серед всіх країн Східної Європи. Ймовірно, тому в світовому рейтингу корупції Україна займає 131 місце.

Коли одне антикорупційне бюро, друге бюро, третє бігають один за одним, то це ні до чого доброго не приводить. Але в наших умовах існування організацій, які хоч трохи конкурують, можливо, дасть якісь плоди. Нам з трибун постійно розповідають, що все змінилося і жити стали по-іншому, але ми ж з вами знаємо: все це не так, - говорить парламентарій.


Як приклад роботи влади в країні політик наводить недавню заяву спікера парламенту Андрія Парубія.

Виступив Парубій зі словами "нарешті ми цього досягли". Я подумав, нарешті-то щось зробили для країни, а виявилося - заробила віртуальна екскурсія по Верховній Раді. Ось і все, що зробила ця влада. Крім знищення парламентаризму, брехні своїй країні і своєму народові. Хабар - це результат непрацюючої системи. Люди дають хабарі тоді, коли не працюють державні інститути, - продовжує Вадим Рабінович.

За словами депутата, відсутність реформ в країні та погіршення рівня життя може призвести до масових акцій протесту.

Наша влада не помічає, що хор незадоволених людей може перетворитися на землетрус. Хор людей, які за свою працю не в змозі прогодувати сім'ю, може викликати землетрус. А ось що послужить поштовхом до цього землетрусу, ми з вами не знаємо, - резюмував лідер партії «За життя».

Нагадаємо, що Вадим Рабінович закликає владу призначити дату дострокових виборів до Верховної Ради.

Читайте також: Вадим Рабінович: «За пройдисвітами, які зібралися торгувати українською землею, потрібно постіно пильнувати»
Читайте також: Передачу «Хто кому Рабінович» подивилися понад 3 мільйонів українців