Події
30 грудня 2014
З води підняли тіла більше 40 чоловік з літака AirAsia
Кількість виявлених тіл продовжує зростати.
news-image

На борт корабля індонезійських Військово-морських сил підняті більше 40 тіл загиблих у катастрофі літака AirAsia, зниклого 28 грудня. Про це Agence France-Presse повідомив представник ВМС країни.

За його словами, кількість виявлених тіл продовжує зростати.

Раніше повідомлялося про те, що в Яванському морі (Тихий океан), в 10 кілометрах від місця, де екіпаж лайнера востаннє виходив на зв'язок, знайдені тіла шести загиблих. До цього у вівторок з'явилася інформація про виявлення в морі уламків літака AirAsia.

На борту лайнера були 162 людини (155 пасажирів і 7 членів екіпажу): троє громадян Південної Кореї, по одному громадянину Сінгапуру, Малайзії, Великобританії, решта індонезійці.

Літак Airbus A320-200, що летів з індонезійського міста Сурабая в Сінгапур, зник з радарів в ніч на 28 грудня. Незадовго до цього пілот запитував дозвіл на зміну висоти польоту через погані погодні умови. Диспетчери, однак, не дозволили екіпажу це зробити, пославшись на те, що на запрошенному ешелоні вже знаходиться інший літак.

У пошуковій операції задіяно близько 30 суден і 20 літаків з Індонезії, Австралії, Малайзії, Сінгапуру, Південної Кореї і США.