Політика
7 березня 2017
«Росії не можна довіряти»: відомо, про що говорив Клімкін з Тіллерсоном у Вашингтоні
Під час зустрічі сторони обговорили кроки впливу на РФ у Мінському процесі.
news-image

Росія порушила усі фундаментальні принципи міжнародного права і їй не можна довіряти. Про це заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін під час зустрічі з головою Держдепартаменту США Рексом Тіллерсоном у Вашингтоні, передає «Є!», посилаючись на "Голос Америки".

За його словами, сторони вже обговорили можливі шляхи впливу на поведінку Росії, щоб змусити її виконувати Мінські домовленості. Однак про які саме кроки йдеться поки не повідомляється.

"Я буду говорити про те, як ми розуміємо основні передумови та основну логіку сьогоднішньої російської позиції. Я буду говорити про те, що Росії сьогодні аж ніяк не можна довіряти, що Росія порушила усі фундаментальні принципи міжнародного права і звичайно політичні забов'язання", - заявив Клімкін.

Також Клімкін під час запланованої зустрічі з сенаторами планує розповісти про можливі варіанти співпраці США та України. А також про підтримку України з боку США, в тому числі і у безпековій сфері.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що Павло Клімкін у США під час свого робочого візиту збирається обговорити реформи та територіальну цілісність України. У МЗС кажуть, що ця зустріч має дати новий імпульс українсько-американським стосункам.