Суспільство
9 березня 2017
Загроза «російської весни» в Одесі, - Генерал
Відсутність заходів профілактичного, а не репресивного характеру, спровокувало такі тяжкі наслідки.
news-image

На чергову річницю трагедії в одеському Будинку профспілок 2 травня можливі невеликі зіткнення, але глобального протистояння вдасться запобігти. Таке переконання в інтерв'ю одному з українських видань екс-глава Служби зовнішньої розвідки, генерал армії України Микола Маломуж, передає «Є!», посилаючись на replyua.net.

Згадуючи трагічні події 2 травня 2014 року в Одесі, він заявив, що «діючим органам влади не вдалося спрацювати на випередження, хоча інформація про можливі сутички була».

Відсутність заходів профілактичного, а не репресивного характеру, спровокувало такі тяжкі наслідки, - переконаний генерал.

 У поточному році Маломуж прогнозує «заходи громадськості, в першу чергу, постраждалих», а також їх опонентів. «Можуть мати місце певні зіткнення». 

«Деякі групи традиційно виступають, і в ці дні, звичайно, вони спробують організувати якісь акції», - припустив він.



У той же час генерал переконаний в тому, що «глобальних провокацій» вдасться запобігти, тому що «в даний час правоохоронна система більш чітко контролює ситуацію». 

«Я впевнений, що і політичні сили і громадські організації не будуть налаштовані на проведення якихось радикальних дій»,- додав він.