Економіка та бізнес
9 березня 2017
Через блокаду майже всі шахти холдингу Ахметова на території ОРДЛО зупинилися
Найбільший металургійний комбінат України заявив про можливе скорочення виробництва.
news-image

На непідконтрольної території Донецької і Луганської областей зупинилися майже всі вугільні шахти, що входять в найбільший приватний український енергохолдинг "ДТЕК Енерго" Ріната Ахметова, передає «Є!», посилаючись на Рейтер.

У прес-службі холдингу агентству розповіли, що шахти "Комсомолець Донбасу", "Ровенькиантрацит" і "Свердловськантрацит" знаходяться в режимі простою, але контролюються холдингом.

У минулому році ці три шахти дали 9 мільйонів тонн вугілля, або більше третини видобутку холдингу, який в основному використовується на теплових електростанціях холдингу.

Найбільший металургійний комбінат України " Арселорміттал Кривий Ріг, контрольований ArcelorMittal, заявив у четвер, що стурбований можливими перебоями з електрикою і сировиною з-за блокади. Компанія повідомила, що в енергосистемі України зберігається напружена ситуація, підприємство вже отримало рекомендації знизити споживання електроенергії.

"Можливим наслідком блокади може стати скорочення виробництва, оскільки вже зараз підприємство зазнає нестачу вугілля марок АШ і АС, які є критичним сировиною для агломераційного і металургійного виробництв. Запаси цих сировинних матеріалів вичерпуються, і компанія стурбована можливими ризиками щодо майбутніх поставок", - йдеться в повідомленні Арселорміттал Кривий Ріг", який є одним з основних експортерів України.