Політика
10 березня 2017
Представники України відмовились від допиту Януковича на території Росії
Підозра на Януковича переходить в органи попереднього розслідування та суду за межами України, на територію РФ.
news-image

Представники прокуратури не будуть допитувати позбавленого звання президента України Віктора Януковича на території Росії.

Про це в ефірі "112 Україна" заявив прокурор Головної військової прокуратури України Руслан Кравченко.

Інформує «Є!», з посиланням на ТСН.

"Підозрюваний Янукович повинен бути в суді і відповідати перед українським судом. Тільки так. Ніяких допитів у присутності представників ГПУ не буде", - сказав він.

Руслан Кравченко зазначив, що підозра на Януковича переходить в органи попереднього розслідування та суду за межами України, на територію РФ. Прокурор додав, що російський суд мав допитати екс-президента України ще чотири місяці тому.

"Він є підозрюваним, і згідно з постановою слідчого судді, його має бути затримано і доставлено до суду. РФ заявляє, що вона готова допитати підозрюваного Януковича. Вона не заявляти про це [повинна], а робити вже чотири місяці тому. Якщо готова, нехай виконує запит", - сказав прокурор.

Кравченко додав, що українські правоохоронці на території Росії не мають права допитувати Януковича. Це можуть зробити лише російські правоохоронці, а представники української прокуратури можуть бути лише присутніми під час такого допиту.

Нагадаємо, Генпрокуратура РФ заявила про готовність організувати допит екс-президента України Віктора Януковича на території Росії в присутності українських слідчих. 

Раніше Янукович повідомив, що має низку питань до ГПУ щодо відкритої проти нього справи про державну зраду.  Янукович заявляє, що належним чином не отримав підозри у держзраді, а тому просить не вважати себе підозрюваним. Про це йдеться в листі екс-президента до Печерського суду від 18 січня. 

Підозру Януковичу оголосив генпрокурор України Юрій Луценко під час відео-допиту колишнього голови держави. Одночасно Луценко заявив, що передасть документи як адвокатам, які були присутні на судовому засіданні, так і передасть належним чином до Ростова. Зазначимо, що головним доказом обвинувачення став лист Януковича до Путіна з проханням надати військову підтримку. 

Читайте також: Якби послухали Тараса Григоровича, то б краще жили без москальських ідей