Політика
11 березня 2017
Посол: Міноборони Канади і України підпишуть угоду про співпрацю
Домовленості про співпрацю між Міноборони обох країн можуть залишитися тільки на папері.
news-image

Україна очікує підписання в найближчому майбутньому угоди про співпрацю між міністерствами оборони Канади і України.

Про це повідомив посол України в Канаді Андрій Шевченко, повідомляє "Укрінформ".

Військова тренувальна місія UNIFIER – це лише один із напрямків оборонної співпраці...Канада підтримує нас у реформуванні оборонного сектору, а також тренує українських воїнів на своїй території. Окрім цього, ми з нетерпінням очікуємо на підписання в найближчому майбутньому угоди про співробітництво між нашими міністерствами оборони, - сказав Шевченко.

За його словами, Канада і Україна приходять до усвідомлення "дуже чіткого і прагматичного спільного інтересу в області оборони і безпеки".

Однак Шевченко зазначив, що домовленості про співпрацю між Міноборони обох країн можуть залишитися тільки на папері, якщо сторонам не вдасться наповнити угоду конкретним змістом.

Я б назвав цей документ розширеним меморандум про взаєморозуміння із усіма сильними та слабкими сторонами цього типу документів. Він має стати прекрасним підгрунтям для нашої майбутньої співпраці, однак навіть після підписання залишиться шматком паперу, якщо нам не вдасться перетворити його у дуже конкретні програми, подібні до UNIFIER, - зазначив посол.

Шевченко підкреслив, що переговори про Угоду вже завершено, і зараз сторони тільки шукають зручний час і місце для підписання.