Суспільство
13 березня 2017
Чоловіків, які відправляли дівчат у секс-рабство до Росії затримали на Луганщині
Один з учасників незаконної схеми автобусом здійснював переміщення дівчат з метою сексуальної експлуатації.
news-image

У Луганській області двоє місцевих мешканців вербували та відправляли двох дівчат (одна з яких є неповнолітньою) з метою сексуальної експлуатації до Росії.

Про це повідомили у прес-центрі прокуратури Луганської області, передає «Є!».

Встановлено, що двоє мешканців Луганської області розпочали пошук та вербування на території області осіб жіночої статі з метою їх подальшої сексуальної експлуатації у Російській Федерації.

"Один із злочинців зустрівся із двома дівчатами, одна з яких є неповнолітньою, та запропонував роботу, пов'язану із наданням послуг сексуального характеру за грошову винагороду на території Російської Федерації", – йдеться у повідомленні.

З метою реалізації спільного злочинного умислу другий учасник незаконної схеми автобусом здійснив переміщення вказаних осіб з метою сексуальної експлуатації. Проте, противоправні дії були припинені працівниками ГУНП в Луганській області.

Наразі вказаних осіб затримано та повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого статтею "Торгівля людьми або інша незаконна угода щодо передачі людини", та вирішується питання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 5 до 12 років з конфіскацією майна або без такої.

Нагадаємо, в Одеській області у ході проведення оперативних заходів в аеропорту "Одеса" було викрито канал торгівлі людьми  з України до Туреччини. Зазначається, що під час спроби відправлення двох громадянок до Туреччини було затримано організатора злочину – 21-річну громадянку України.