Україна
13 березня 2017
Самойлову пускати в Україну треба, при цьому потрібно мати холодний розум і на прив’язі «корисних ідіотів», - дипломат Вадим Трюхан
Конкурс міжнародний, тому виключення цілком логічне, адже мова не про турне по Україні, а про міжнародні змагання в одному місці.
news-image

Відомий український дипломат Вадим Трюхан прокоментував інформацію, стосовно номінованої Росією для участі в Євробаченні-2017 Юлії Самойлової. За словами дипломата, неочікуваний звичайно хід, складно буде ухвалювати рішення як поступити, але робити це треба, і то без істерик і соплів, з холодною головою, передає «Є!», посилаючись на replyua.net.

На думку експерта, слід допустити Самойлову на територію України на час проведення Євробачення-2017. Цьому причин декілька: конкурс міжнародний, тому виключення цілком логічне, адже мова не про турне по Україні, а про міжнародні змагання в одному місці.

«По аналогії це як допуск нев'їздних до США діячів для участі в Генасамблеї ООН у Нью-Йорку», – зазначив Вадим Трюхан.

 За його словами, росіяни цілком могли призначити для участі й ансамбль «Бурановські бабусі», Кобзона, Джигурду чи ще якогось одіозного персонажа. Натомість вони проступило витончено по-єзуїстськи, спробувавши поставити Україну в глухий кут, щоб скомпрометувати. Дозволити цього зробити не можна в жодному разі. Навпаки, цей випадок треба використати, щоб показати світу толерантність і мудрість України.

«Гризлова, коли це було потрібно, запросто пустили в Київ, і то, незважаючи на те, що він у списку персон нон-ґрата. Навряд чи хтось може припустити, що ця дівчинка, яка є інвалідом першої групи, більш небезпечна для України, ніж наближена до Путіна політична фігура. Буде нелегко, провокацій плестимуть навколо неї кіпу, зокрема використовуючи за великі дерев'яні чи зелені наших доморощених «корисних ідіотів». Проте інакшого виходу немає. Пускати треба і при цьому забезпечити повну толерантність і безпеку. Хрестову ходу спокійно пережили, переживемо й цю непересічну подію», – підсумував Вадим Трюхан.