Україна
13 березня 2017
Україні не варто втручатися у дипломатичний скандал Туреччини і Нідерландів (відео)
Українському МЗС не варто втручатися у дипломатичний скандал Туреччини і Нідерландів, адже Україна не зможе ніяким чином залагодити цей конфлікт.
news-image

Про це заявив дипломат, голова фонду "Майдан Закордонних Справ", передає «Є!», посилаючись на Еспресо.TV.

"Саме в цей скандал (Туреччини і Нідерландів, - ред.) абсолютно (не втручатися, - ред.). В ньому нічого ловити українській дипломатії. Я не думаю, що ми здатні заспокоїти чи вплинути на будь-яку зі сторін", - вважає Яременко.

За його словами, зовнішня політика Ердогана не є проукраїнською.

"На прес-конференції Ердогана і Путіна у Москві слова "Крим", "кримські татари", "санкції" не пролунали. Але говорилося багато про дружбу між двома країнами. Очевидно, що відсутність української проблематики - це одна з проблем, яку вже подолала турецька і російська дипломатія", - заявив Яременко.

За словами Яременка, так як Туреччина зближається з Росією, в тому числі у військовому плані, Україні треба задуматися, чи можна довіряти Стамбулу.

"Туреччина не є учасником режиму санкцій. Її заяви про підтримку територіальної цілісності України є декларативними і голослівними. Є дуже багато питань до Туреччини. І не треба влазити Україні туди, де вже і так сканадал", - вважає Яременко.