Світ
30 грудня 2014
Навальний, попри заборону суду, їде на Манєжну площу до протестувальників
Таку інформацію викладено на Twitter-сторінуці Навального
news-image

Російський опозиціонер Олексій Навальний вирішив приєднатися до мтингу в центрі Москви проти ранкового рішення суду щодо засудження братів Навальних.

Про це пише "Єдність" з посиланням на Twitter опозиціонера.

Нагадаємо, що обидва брати Навальні, відомий російський опозиціонер Олексій та його брат Олег, сьогодні були визнані винними у "справі Ів Роше". Олексія засудили до 3,5 років умовно, Олега - до 3,5 років в ув'язненні.

Організатори протестного руху "Евроманежка" вирішили перенести дату свого збору після того, як російська влада вирішила прискорити винесення вироку.

Свою згоду прийти на мітинг в підтримку Навальних вже підтвердили 18 тис. осіб.

Учасники групи вже обговорюють установку наметів, домовляються про координацію дій і повідомляють один одному телефони правозахисників та юристів, які можуть допомогти в разі затримання правоохоронцями. Також активісти домовляються про друк листівок.

У центрі Москви вже посилено заходи безпеки. Як відомо, закритий південний вхід на станцію метро "Охотний ряд", не виключено, що будуть закриті й інші станції метро. Тобто влада готується до якихось спонтанних акцій протесту, повідомляють на телеканалі "Дождь".

Тим часом, в центрі міста вже почали збиратися учасники акції. Запущена пряма трансляція подій за адресою live.manezhka.com.