Суспільство
14 березня 2017
Чи будуть росіяни дивитися Євробачення із Києва? - опитування
Популярність музичного конкурсу в Росїї знизилася.
news-image

Дві третини росіян (64%) висловилися за участь Росії в конкурсі "Євробачення", який буде проходити в Києві. Про це свідчать результати опитування Всеросійського центру вивчення громадської думки (ВЦВГД), передає «Є!»

За участь російського конкурсанта на" Євробаченні ", яке повинно пройти в цьому році в Україні, висловилися 64% опитаних, проти - 30%, - йдеться в матеріалах опитування ВЦВГД.

Як випливає з результатів опитування, трансляцію фіналу "Євробачення-2017" планує дивитися 41% опитаних. Потенційна аудиторія складається переважно з жінок (52%), людей 60 років і старше (52%), тоді як чоловіки (27%) виявляються куди менший інтерес, серед вікових груп рідше інших про плани на перегляд кажуть 35-44 літні (32%).

З роками популярність музичного конкурсу в Росїї знизилася: якщо в 2009 р. не мали наміру стежити за фіналом 37%, то в нинішньому році - вже 54%.

Культура, хоч і в форматі шоу бізнесу, - поза політикою. Очевидно тому, ні образи за результат торішнього конкурсу, ні складні взаємини з Україною істотно не впливають на ставлення до конкурсу, - прокоментував результати опитування керівник дослідницьких проектів ВЦВГД Михайло Мамонов.

Опитування проведено 7-8 березня 2017 р  серед росіян у віці від 18 років. Обсяг вибірки 1200 осіб, максимальний розмір помилки з імовірністю 95% не перевищує 3,5%.

Читайте також: Болгарським учасником «Євробачення» став 17-річний уродженець Росії
Читайте також: 17-річна киянка прийшла в гості до подруги та вкрала золото
Читайте також: Суддя Бандура, що стала відомою завдяки фото з яскравим макіяжем, прокоментувала свою «популярність»