Світ
14 березня 2017
У Малайзії забальзамували тіло вбитого Кім Чен Нама
Влада країни підтвердила, що має намір передати тіло загиблого тільки його найближчим родичам.
news-image

Влада Малайзії забальзамувала тіло Кім Чен Нама, старшого брата лідера КНДР Кім Чен Ина, що знаходиться під охороною в одному з моргів Куала-Лумпура. Про це повідомив у вівторок японський телеканал TBS, передає «Є!»

Операція з бальзамування, як повідомляється, була проведена пізно ввечері в неділю, щоб не привертати уваги журналістів. Влада Малайзії потім підтвердила, що має намір передати тіло тільки найближчим родичам Кім Чен Нама.

При цьому вони дають родині вбитого не більше трьох тижнів, щоб забрати тіло зі столичного моргу, куди воно було доставлено після завершення всіх судово-медичних експертиз. Якщо за цей час від дружини або дітей Кім Чен Нама не буде звісток, влада вирішуватиме, що робити далі. Не виключається варіант з кремацією тіла на території Малайзії.

Кім Чен Нам помер 13 лютого по дорозі в лікарню з аеропорту Куала-Лумпура. Міністр охорони здоров'я Малайзії Субраманіам Сатхасівам повідомив, що смерть наступила в результаті впливу забороненої нервово-паралітичної речовини VX. У Пхеньяні продовжують наполягати на тому, що в Малайзії помер громадянин КНДР з паспортом на ім'я Кім Чхоль. При цьому причиною смерті став серцевий напад, а не отруєння хімічними речовинами, як стверджує малайзійська сторона.

Читайте також: Чи будуть росіяни дивитися Євробачення із Києва? - опитування
Читайте також: 17-річна киянка прийшла в гості до подруги та вкрала золото
Читайте також: Суддя Бандура, що стала відомою завдяки фото з яскравим макіяжем, прокоментувала свою «популярність»