Суспільство
15 березня 2017
Чи вважають росіяни свою країну великою державою? - опитування
42% респондентів відчувають військову загрозу від США і України.
news-image

Оцінка позицій Росії на світовій арені досягла серед громадян РФ історичного максимуму. 86% росіян вважають, що країна має великий вплив в міжнародних справах. Про це свідчать результати опитування Всеросійського центру вивчення громадської думки (ВЦВГД), передає «Є!»

У 2016 році про високу роль Росії на міжнародній арені говорили 75% росіян. Частка скептиків знизилася майже в два рази: з 18% до 10%.

Як зазначається в матеріалах ВЦВГД, за три роки "надія на придбання країною статусу великої держави переросла у впевненість в тому, що вона вже є такою". Так, у 2014 році 54% учасників опитування вважали, що однією з провідних держав світу Росія стане в найближчі 15-20 років. Зараз вже 57% опитаних вважають, що країна входить до їх числа. Близько третини росіян (31%) дотримуються думки, що це відбудеться протягом декількох десятиліть. Не згодні з такою позицією 10%.

ВЦВГД відзначає поступове зниження відчуття військової загрози. 54% респондентів вважають, що загрози військового нападу для Росії не існує. Ті, хто все ж відчувають загрозу (42%), потенційними джерелами агресії вважають США і Україну.

Опитування проведено 2-3 березня 2017 року. В опитуванні брали участь росіяни у віці від 18 років.

Читайте також: «Сбербанк» обмежив зняття коштів
Читайте також: У лоукості RyanAir розповіли, куди літатимуть їхні літаки
Читайте також: У Києві грабіжник напав на чоловіка у трамваї