Політика
15 березня 2017
Соціологи оголосили трійку лідерів президентського рейтингу
Дослідження проводилося компанією Активна група з 24 по 3 березня 2017 року на території України (за винятком анексованого Кримського півострова і окупованих районів Луганської та Донецької областей).
news-image

Досвідчені українські політики втрачають свої позиції разом з довірою українців. Про це свідчать свіжі дані соціологічного опитування, проведеного експертами компанії активної групи, інформує «Є!».

В ході дослідження респондентам пропонували відповісти на питання: « За кого б ви голосували, якби вибори президента України проходили в середині березня?»

 Так, першою в рейтингу опинилася Юлія Тимошенко, якій віддали перевагу 14,7% опитаних. Друге місце зайняв Петро Порошенко (12,5%), а третє - Вадим Рабинович (8,9%). Четверте і п'яте місця отримали Олег Ляшко (8,5%) і Юрій Бойко (8,2%).

 

Також електоральну підтримку на президентських виборах мають Анатолій Гриценко, який отримав 7,2% голосів серед опитуваних, і Андрій Садовий (6,2%). Інші кандидати не беруться до уваги, оскільки не набрали 5% голосів. Близько 13,7% опитаних не змогли відповісти на питання.
 
Якщо говорити про рейтинг підтримки політичних партій, результати свідчать про значні електоральні втрати з боку давно утворених політсил і збільшенні рейтингу нових політичних проектів.

Згідно з опитуванням, більшість виборців віддали б свої голоси за Всеукраїнське об'єднання «Батьківщина» (15,9% респондентів). Друге місце, як і в президентському рейтингу, займає «Блок Петра Порошенка" Солідарність "» (11,0%). Партія «За життя» (10,4%) і «Опозиційний блок» (10,1%) посіли третє і четверте місця відповідно.

Наступними в рейтингу виявилися «Радикальна партія Олега Ляшка» (8,9%) і партія «Громадянська позиція» (7,4%). Також, згідно з результатами опитування, подолати п'ятивідсотковий бар'єр на виборах до парламенту зможуть Всеукраїнське об'єднання «Свобода» (4,4%) і Національний рух «Державницька ініціатива Яроша» (3,0%). 11,8% респондентів не змогли дати відповідь.

Дослідження проводилося компанією Активна група з 24 по 3 березня 2017 року на території України (за винятком анексованого Кримського півострова і окупованих районів Луганської та Донецької областей). Всього опитано 2017 респондентів віком від 18 років і старше.

Читайте також: За яких умов завершиться конфлікт на Донбасі: думка експерта
Читайте також: Без США врегулювати конфлікт в Україні не вийде: думка політолога