Політика
15 березня 2017
Президент України прокоментував перспективи справи Насирова
Насірова підозрюють у зловживанні службовим становищем та розкраданні державних коштів у сумі понад 2 млрд грн.
news-image

Президент наголошує на незалежності роботи антикорупційних органів.

Президент Петро Порошенко заявив, що не знає, якою буде доля заарештованого голови Державної фіскальної служби України Романа Насірова.

Інформує «Є!», з посиланням на ТСН.

Так він відповів на питання журналістів про оцінку ситуації щодо затримання Насірова та перспектив цієї справи.

"Я, можливо, перший президент, який може відповісти на ваше питання "яка буде доля Насірова?". Я щасливий тому, що не знаю і не можу коментувати сутність цієї справи. Я не знаю. І це якраз є ознака демократичної країни", - сказав Порошенко.

Президент запевняє, що за увесь час існування Національного антикорупційного бюро України і Спеціалізованої антикорупційної прокуратури жодного разу не втручався в їхню роботу і керівники цих органів можуть це підтвердити.

"Я пишаюся тим, що за моєю безпосередньою участю створена незалежна антикорупційна інфраструктура", - сказав Порошенко.

Нагадаємо, Апеляційний суд Києва прийняв рішення залишити під вартою відстороненого голову ДФС Романа Насірова. Таке рішення прийняла у понеділок, 13 березня, колегія суддів під головуванням Віктора Глиняного. Окрім того, суд не змінив розмір застави, яка становить 100 млн гривень. 

Насірова підозрюють у зловживанні службовим становищем та розкраданні державних коштів у сумі понад 2 млрд грн.

Слідство вважає, що Насіров, діючи в інтересах депутата Онищенка, в рамках "газової справи" безпідставно надавав ряду підприємств можливість податкових зобов'язань у розстрочку. 

Читайте також: Порошенко роз'яснив підстави для припинення торгівлі із окупованим Донбасом
Читайте також: За рахунок підроблених результатів ЗНО до вишів вступили близько 200 дітей депутатів, міністрів, чиновників, - повідомляють в ГПУ