Події
15 березня 2017
Крадіжки на Укрзалізниці зазнають катастрофічних масштабів
Розкрито 148 злочинів на суму 4,8 млн грн та затримані 160 осіб.
news-image

Кількість крадіжок і випадків розобладнання залізничної техніки та інфраструктури постійно збільшується і набуває масштабів соціальної проблеми, яка потребує термінового вирішення. За два місяці залізниця отримала близько 9 млн грн збитків від крадіжок, що втричі більше, ніж за цей же період 2016 року.

Інформує «Є!», з посиланням на hvylya.net.

Як повідомляє прес-служба «Укрзалізниці», в січні-лютому 2017 року воєнізована охорона виявила 781 крадіжку вантажів і майна залізниці на суму 8,9 млн грн. Розкрито 148 злочинів на суму 4,8 млн грн та затримані 160 осіб. У порівнянні з аналогічним періодом 2016 року, коли БУЛИ 527 виявлені на СТАЛЬ крадіжок 2,9 млн грн і 111 затримані Людина, кількість правопорушень збільшилися майже в 1,5 рази, а збитки збільшилися втричі.

У компанії вважають, що вирішувати цю проблему потрібно не тільки силами залізничників, а й із залученням правоохоронних органів, місцевих адміністрацій і громадськості.

Як стверджується в повідомленні, основними об'єктами кримінальних посягань є залізничні шляхи і засоби сигналізації та зв'язку, тобто вироби з чорних і кольорових металів, які в більшості випадків злочинці здають в пункти прийому металобрухту.

«При цьому чинним законодавством, а саме законом України« Про металобрухт »не передбачений ні перелік заборонених до прийняття видів брухту чорних і кольорових металів, ні обов'язкова наявність у особи, яка приймає такий металобрухт, відповідної професії для визначення його походження, а також не встановлена відповідальність за фактично вчинені правопорушення кримінальним кодексом України, в зв'язку з чим пункти прийому металобрухту безкарно можуть приймати викрадені металеві деталі, вузли або елементи залізничної інфраструктури », - відзначають в Укрзалізниці.
Читайте також: 17-річна киянка прийшла в гості до подруги та вкрала золото
Читайте також: За рахунок підроблених результатів ЗНО до вишів вступили близько 200 дітей депутатів, міністрів, чиновників, - повідомляють в ГПУ