Наука та технології
16 березня 2017
В Канаді побудують космодром для запуску українських ракет
Компанія, яка є об'єднанням трьох американських фірм, сподівається з 2022 року запускати в космос по вісім ракет щорічно.
news-image

У віддаленому канадському містечку Кансо на узбережжі Атлантичного океану з'явиться космодром, де будуть запускати українські ракети «Циклон 4М».

Інформує «Є!», з посиланням на facenews.ua.

Базована в Галіфаксі компанія, яка є об'єднанням трьох американських фірм, сподівається з 2022 року запускати в космос по вісім ракет щорічно.

Кансо був обраний серед 14 інших можливих локацій майбутнього космодрому по всій Північній Америці. «За словами директора Морський старт Послуги Джона Ізела, сумарна кошторис споруди космодрому, запуску першої ракети і реклами буде на рівні 300 млн дол.

При цьому ціна запуску одного ракетоносія з вантажем 3 тонни для клієнтів складе близько 60 млн дол. Українські ракети дозволять запускати в космос супутники та інше необхідне обладнання.

Якщо компанії вдасться втілити свої плани в життя, то вона стане власником єдиного комерційного космодрому в Канаді. Морський зараз Launch Services оформляє необхідні документи для початку будівництва.

Додамо, що розробником «Циклон 4М» є завод «Південмаш» в Дніпре. Ракета вже має на своєму рахунку велику кількість успішних запусків, зокрема за програмою «Морський старт» в Бразилії.

Читайте також: Пряме влучання у бліндаж українських військових на Луганщині : є поранені
Читайте також: В АТО загинув український військовий, дев’ятеро поранено