Економіка та бізнес
16 березня 2017
Сбербанк Росії ввів нові обмеження в операціях для українських громадян
Зняти з картки в банкоматі клієнт може не більше 20 тис. грн, 750 доларів чи 700 євро на добу.
news-image

Російський "Сбербанк" увів нові обмеження на зняття та перерахунку коштів українських клієнтів на території України та за її межами. Ліміти стали ще більш жорсткішими.

Інформує «Є!», з посиланням на ТСН.

У фінустанові пояснили такі дії зміщенням графіків інкасації, бо відділення банку блокують активісти. Зокрема, вони замурували цементом і бетонними блоками вхід до центрального офісу "Сбербанку" в Києві, блокують відділення в регіонах та понівечили банкомати – залили їх монтажною піною.

Нові обмеження для клієнтів "Сбербанку" для юридичних осіб:

Юридичні особи можуть перерахувати на рахунок в інший банк протягом доби не більше 3 млн грн (або еквівалент в іноземній валюті). Добове обмеження для ФОПів, нотаріусів, адвокатів та самозайнятих осіб – не більше 300 тис. грн. Обмеження не стосуються видачі зарплати, бюджетних платежів та для купівлі валюти на міжбанку.

З карткового рахунку протягом доби можна зняти не більше 20 тис. грн, 750 доларів США чи 700 євро залежно від валюти рахунку.

Обмеження для безготівкових розрахунків протягом доби – не більше 30 тис. грн, 1,1 тис. доларів чи 1 тис. євро. Ідеться про карткові перекази, розрахунки в торгово-сервісних мережах, в інтернет-магазинах тощо.

Нові обмеження для клієнтів "Сбербанку" для фізичних осіб:

Клієнт банку може зняти з поточного рахунку через касу не більше 30 тис. грн протягом доби (еквівалент в інших валютах і/або банківських металах). Безготівкові операції для фізосіб обмежені сумою в 30 тис. грн

Із карткових рахунків можна здійснити безготівкові операції на суми, не більші за 30 тис. грн, 1,1 тис. доларів чи 1 тис. євро протягом доби. Ідеться про розрахунок у магазинах, салонах, сервісних центрах, купівлю товарів і послуг в Інтернеті тощо.

Зняти з картки в банкоматі клієнт може не більше 20 тис. грн, 750 доларів чи 700 євро на добу.

Виплату (погашення) іменних депозитних (ощадних) сертифікатів для фізосіб можна здійснити лише через поточний рахунок клієнта.

Також змінити ліміти із грошових переказів з карти на карту. Максимальна добова сума – не більше 30 тис. грн з урахуванням комісії.

Інші ліміти залишили без змін: максимальна сума одного переказу (з урахуванням комісії) - 14999 грн, максимальна сума усіх переказів за місяць (з урахуванням комісії) - 149999 грн.

 

Читайте також: Нацбанк запропонував ввести санкції проти банків з російським держкапіталом