Економіка та бізнес
16 березня 2017
У найближчі тижні ЄС виділить Україні 600 млн євро‍
Це стало можливим завдяки тому, що уряд вніс у Верховну Раду законопроект про скасування заборони експорту необроблених лісоматеріалів.
news-image

Європейський Союз планує виділити Україні 600 млн євро в найближчі тижні. Про це повідомив глава представництва ЄС в Україні Х'ю Мінгареллі на 13-й щорічній інвестиційній конференції Dragon Capital у Києві, передають Українські Новини, інформує «Є!».

"В останні роки ЄС зробив багато для надання макрофінансової допомоги Україні. За цією програмою Україні вже представлено 3,4 млрд євро. На даний момент проходить другий етап, який дозволить виділити 600 млн євро. Шість тижнів тому було прийнято рішення про надання коштів. На даний момент це рішення узгоджується. Очікується, що 600 млн євро надійдуть протягом найближчих тижнів", - сказав він.

 За словами Мінгареллі, це стало можливим завдяки тому, що уряд вніс у Верховну Раду законопроект про скасування заборони експорту необроблених лісоматеріалів.

Він зазначив, що фінансова допомога позитивно позначиться на макроекономічній стабільності. Нагадаємо, Єврокомісія має намір виділити Україні другий транш макрофінансової допомоги 600 млн євро в найближчі тижні.

Читайте також:Європарламент проголосував за створення Євросоюзом власної армії

Читайте також:Страшніший за Бандеру: відомо, чому Польща зреклася Туска