Суспільство
16 березня 2017
Рада проголосувала за створення електронної бази призовників
За дане рішення віддали голоси 236 нардепів.
news-image

Верховна Рада України у повторному другому читанні прийняла законопроект № 2504-д "Про Єдиний державний реєстр військовозобов'язаних". За підтримку такого рішення проголосували 236 депутатів, інформує «Є!» з посиланням на Тиждень.

Нагадаємо, Верховна Рада проголосувала за цей законопроект у першому читанні 18 жовтня. 6 грудня законопроект відправили на доопрацювання, але, як під час виступу зазначив нардеп Іван Вінник, у текст за цей час не внесли жодної правки.

Згідно з законом, персонально-якісний облік призовників і військовозобов’язаних передбачає облік відомостей (біографічні дані, стан здоров’я, результати співбесід тощо) щодо призовників і військовозобов’язаних, які узагальнюються в особових справах призовників або в облікових картках військовозобов’язаних та реєструються у Єдиному державному реєстрі військовозобов’язаних. Ведення персонально-якісного обліку покладається на районні (міські) військові комісаріати.

Раніше у Міністерстві оборони повідомили, що розробили програмне забезпечення та виділили кошти на створення електронної бази призовників.

Читайте також:Рада виконала наполеглеве прохання Порошенка

Читайте також:Рада прийняла за основу квоти на українську мову в телеефірі