Політика
16 березня 2017
Сироїд прокоментувала заяву БПП і «Народного фронту» щодо своєї відставки
Віце-спікер заявила, що працює згідно із законами України.
news-image

Віце-спікер Верховної Ради України Оксана Сироїд прокоментувала заяву від Блоку Петра Порошенка та " Народного фронту" з вимогою її відставки з посади, повідомляє кореспондент «Є!»

Вона повідомили журналістам у кулуарах, що не має наміру оцінювати подібні заяви.

Я працюю відповідно до Конституції, згідно із законами України. Вчора моїм завданням було: захистити парламент і конституційний лад. Це мій обов'язок - підтримувати правопорядок та захищати народних депутатів у залі. Це мій обов'язок відповідно до регламенту та Конституції. Власне те, що я і зробила, - сказала Оксана Сироїд.

Також віце-спікер зауважила, що звернулася до регламентного комітету ВР відразу, як тільки закрила засідання Ради.

Якщо я закриваю засідання, розуміючи, що в стінах парламенту порушується закон, я, відповідно до регламенту, зобов'язана звернутися до регламентного комітету з поясненнями. І такі пояснення вже надіслані, - сказала пані Сироїд.


Нагадаємо, у заяві фракцій коаліції “Європейська Україна” у ВР (Блок Петра Порошенка і “Народний фронт") йдеться про те, що віце-спікер Оксана Сироїд має добровільно піти у відставку через те, що, на думку членів коаліції, порушила регламент.

Головуючи, пані Сироїд не поставила на голосування ініціативу трьох фракцій про виступ з трибуни військовослужбовців Національної поліції, на яких організував напад Парасюк. На підтримку цієї ініціативи виступили три фракції парламенту. Тож головуючий, відповідно до Регламенту ВР, був зобов’язаний винести її на розгляд народних депутатів, і – у випадку 150 голосів “за”, – надати слово запрошеним, – сказано в заяві.
Ігноруючи вимоги Регламенту, віце-спікер Сироїд взагалі оголосила про закриття засідання, – пишуть в БПП і “НФ”.

У заяві йдеться також про те, що “у дивних незаконних діях віце-спікера Сироїд не можна не помітити політичного підтексту".

Як відомо, 15 березня, заступник голови ВР Оксана Сироїд за відсутності спікера й першого віце-спікера закрила ранкове засідання парламенту після вимоги депутатів із більшості дати слово силовикам у камуфляжі, що брали участь в інциденті з нардепом Володимиром Парасюком 14 березня на блокпостах у Донецькій області.

Сироїд заявила, що працівники поліції Донецької області потрапили до сесійної зали парламенту незаконно. Таку ж думку поділяють деякі нардепи, заявляючи, що грубо порушили регламент саме депутати з “Народного фронту”, які провели силовиків в сесійну залу без рішення на те Ради.

Читайте також: Сироїд треба підвищити, а не зміщати з посади, - нардеп
Читайте також: Луценко попросив не розповсюджувати чутки про те, що він готується оголосити підозру Садовому
Читайте також: Генпрокурор прокоментував інцидент у Раді з військовими