Суспільство
16 березня 2017
Війну на Донбасі на 99% спричинив телевізор, – Сашко Лірник
Саме «русскій мір» приніс сюди війну.
news-image

Закон «Про внесення змін до деяких законів України щодо мови аудіовізуальних (електронних) засобів масової інформації» зараз як рятувальне коло для України. Він не просто назрів, він – перезрів. Він потрібний, але його ще треба доопрацьовувати, інформує «Є!» з посиланням на Всвіті.

Про це в ефірі програми «Перші про головне. Коментарі» (щобудня 13:00–15:00 та 17:00–19:30 на телеканалі ZIK) зазначив казкар Сашко Лірник.

«Ця війна, яка зараз триває на Донбасі, на 99% – це війна телевізора. Це те, що людям в мізки вкладає телевізор. На жаль, у нас не така розвинена країна, як та ж Японія чи Євросоюз, де є 90% Інтернету. В Україні Інтернетом користуються, приблизно, від 15 до 20 відсотків населення, решта дивляться телебачення. Я в темі, тому що я займаюсь дітками і я знаю, як дітей виховують: вмикають їм телевізор і займаються своїми справами», – розповів казкар Сашко Лірник.

Опонентом Сашка Лірника у ефірі був народний депутат від «Опозиційного блоку» Євген Балицький, який заявив про те, що законопроект про збільшення квоти української мови на телебаченні до 75% може, буцім, зашкодити нацменшинам.

«Якщо сьогодні вийти на вулицю і запитати у наших громадян про квоту щодо української мови, це питання не стоятиме навіть у першій двадцятці. Сьогодні, в першу чергу, людей турбує мир, тарифи на комунпослуги, робота, медичне забезпечення. Питання мови зараз є не на часі. Тому що це питання швидше розділяє наше суспільство, а не об’єднує. Можливо, цей закон актуальний, але його треба допрацьовувати, щоб не виділяли 25% решті людей, які живуть в країні, бо не можна побудувати моно націю», – доводив нардеп від фракції «Опозиційний блок» Євген Балицький.

На противагу письменник С. Лірник сказав про те, що питання мови теж частково вплинуло на те, що розпочалася війна на Донбасі.

«Війна почалася саме зусиллями таких депутатів як Є. Балицький. Саме «русскій мір» приніс сюди війну. Навіть зараз на фронті часто буває так, що українське телебачення неможливо зловити. Там транслюють сепаратистські, російські телеканали і люди дивляться оте все сміття, що їм вливають і все одно стоять за Україну», – зазначив Лірник.

Нагадаємо, Верховна Рада прийняла у першому читанні законопроект №5313 «Про внесення змін до деяких законів України щодо мови аудіовізуальних (електронних) засобів масової інформації».

Відповідне рішення підтримали 244 нардепи.