Події
16 березня 2017
Луценко попросив не розповсюджувати чутки про те, що він готується оголосити підозру Садовому
Генпрокурор повідомив, що немає " справи Садового".
news-image

Немає "справи Садового", а є справа про пожежу на комунальному підприємстві Львівської міської ради, де загинуло чотири особи. Про це повідомив у кулуарах Верховної Ради генеральний прокурор України Юрій Луценко, передає кореспондент «Є!»

Зокрема, генпрокурор повідомив, що спочатку стосовно трагедії на Грибовицькому сміттєзвалищі існувало дві версії: підпал або самозагоряння через недотримання технології.

Декілька місяців тому була призначена експертиза. Призначена спеціально не у Львові, а у Харкові для об'єктивності висновків. Якщо я не помиляюсь, близько двох тижнів тому харківські експерти зробили висновок, що це не був підпал, це було самозагоряння через недотримання технології утримання комунального підприємства по утилізації сміття, - повідомив Юрій Луценко.


За словами генпрокурора, після висновків експертів стає питання відповідальності службових осіб - як самого комунального підприємства, яким вже оголошено підозру, так і їх безпосередніх керівників у Львівській міськраді.

Хто ці безпосередні керівники - має встановити слідство. З огляду на звинувачення про якийсь політичний аспект у цій справі, то я вчора прийняв рішення, що заберу цю справу із Львівської обласної прокуратури і передам в іншу область, наприклад, Рівненську, яка завершить слідство і встановить правові підстави для оголошення підозри тій посадовій особі, яка не зреагувала на листи комунального підприємства про фінансову допомогу аби уникнути трагедії, - розповів генеральний прокурор.


Він зазначив, що слідство має відповідні листи від комунального підприємства про необхідність фінансування проведення необхідних робіт.

Зараз слідство має встановити, до кого вони потрапили, хто їх розглядав, хто не зреагував в рамках своєї компетенції, аби сміттєзвалище не загорілося та не загинуло чотири особи. Попередньо: відповідальність цієї службової особи буде йти по статті "Службова недбалість". У цій ситуації стаття обтяжується тим, що загинули люди, - сказав Луценко.

 

Чи буде оголошена підозра Садовому, чи його заступнику, чи начальнику управління - зараз сказати не можу. І не запускайте чутки, що Луценко готується оголосити підозру Садовому. Я дав команду вручити підозру тій посадовій особі у міськраді, яка згідно зі своїми повноваженнями мала зреагувати на цю критичну ситуацію. Кому саме - встановить слідчий, - підсумував генпрокурор.

Як повідомлялося, 30 травня 2016 року на Грибовицькому сміттєзвалищі cтався завал після того, як там виникла пожежа. Внаслідок інциденту загинуло четверо осіб.

Читайте також: Генпрокурор прокоментував інцидент у Раді з військовими
Читайте також: Сироїд прокоментувала заяву БПП і «Народного фронту» щодо своєї відставки
Читайте також: Сироїд треба підвищити, а не зміщати з посади, - нардеп