Події
17 березня 2017
На Дніпропетровщині викрито шахрая, який за копійки скуповував землі у АТОвців
Затримали шахрая, коли той намагався дати хабар в обладміністрації, аби пришвидшити процес виділення землі.
news-image

Хотів обдурити учасників АТО. У Дніпрі затримали чоловіка, який намагався нажитися на демобілізованих бійцях, інформує «Є!», з посиланням на ТСН.

Він хотів за копійки скупити земельні ділянки АТОшників, надані державою . Клієнтів шукав у селах, люди у законах були не дуже обізнані. Зловмисник казав учасникам АТО, що дає за землю її ринкову вартість. Однак ціну занижував у десятки разів - за 2 гектари орної землі платив усього по 13 тисяч гривень. АТОвці, не знаючи реальних цін, погоджувались.

Затримали шахрая, коли той намагався дати хабар в обладміністрації, аби пришвидшити процес виділення землі. А це мали бути аж сто гектарів, відтак ошуканими могли стати до півсотні учасників бойових дій. Тепер чоловіка чекає суд.

"Передавав громадянам гроші в сумі 100 доларів, і решту 400 повинен був віддавати після укладення договору купівлі-продажу. Сума була значно занижена", - розповідає заступник начальника управління карного розшуку ГУ Нацполіції в Дніпропетровській області.
"За вказаний злочин передбачено покарання до 6 років позбавлення волі", - додає начальник 1-го слідчого відділу прокуратури Дніпропетровської області.
Читайте також: Махінації із субсидією: на Тернопільщині судитимуть жінку
Читайте також: «За такою логікою, ми маємо все купувати в Росії та ОРДЛО» - нардеп прокоментував слова Порошенка щодо блокади
Читайте також: Притула в черговий раз порадував бійців АТО новим транспортом і тепловізорами