Резонанс
2 січня 2015
Йосип Кобзон: Мені соромно бути в цій Україні
Зірки російської естради, які відомі за антиукраїнські висловлювання підтримали «Інтер».
news-image

 За словами Йосипа Кобзона, російська публіка із задоволенням дивилася на Софію Ротару та Ані Лорак, тому рішення української влади він не розуміє. Інформує Є | Єдність.інфо.

- Мракобіси ці дурниці творять щодня. Найстрашніше не те, що вони ображають і забороняють артистів, а те, що від їх дій гинуть люди, - прокоментував Йосип Кобзон. - Те, що заборонили новорічне шоу, ну, що ж, заборонили і заборонили. Я сам відмовився від звання Народного артиста України і від звання почесного громадянина українських міст, бо не хочу. Мені соромно бути в цій Україні. Між іншим, ми в новорічну ніч із задоволенням дивилися по телевізору і на Соню Ротару, і на Ані Лорак, і ніякого подиву чи якогось обурення. Ну, а рішення мракобісів, якими керують американці, повторюся, мене мало хвилюють.

Чоловік співачки Валерії був шокований цією новиною. У коментарі SUPER Йосип Пригожин звернувся до народу України і президента з питанням:

- Це чиста маячня! У мене питання до народу України і всього світу: «Що зробив Турчинов для свого народу, крім того, що він їх усіх налаштовує на війну проти росіян?». Абсолютно нешкідливе новорічне традиційне шоу транслювали на телеканалі «Інтер». Я не розумію, до яких пір ці люди будуть труїти власний народ і зіштовхувати нас лобами? Турчинова в психіатричній лікарні перевіряли на можливість займати цю посаду? Він у мене зовні викликає враження нездорової людини. Пісенька про санкції була з хорошим почуттям гумору зроблена і нешкідлива. Згадайте, коли на олімпіаді не відкрилось одне кільце, з цього зробили круте шоу потім. Ось і на новорічному вогнику теж всі посміялися над тим, що не пустили хлопців в Юрмалу. Де ж їх демократія? І куди дивляться наші американські друзі? Куди дивиться Європа? Питання до Порошенка: «Чому ви кажете, що наші колеги за війну в Україні, покажіть мені хоч одного хто так сказав?». Ми підтримали референдум в Криму, за право на вибір бути почутим. Ми всі дуже любимо народ України, на відміну від Турчинова і його команди.

Обурений "цькуванням" українською владою телеканалу «Інтер» виявився і співак Микола Басков.

- Ситуацію з каналом «Інтер» вважаю повним абсурдом, - заявив артист. - Якщо на те пішло, може на Україні заборонять їх артистам взагалі дивитися в бік своїх російських колег? Особисто від себе скажу, я абсолютно не переживаю за те, де і скільки разів на новорічних вогниках з'явиться моє обличчя! Шкода лише людей, яким псують новорічні свята і позбавляють радості насолодитися виступами улюблених артистів по ТБ. Політика політикою, але навіщо впадати в маразм, пишучи самі немислимі заборони і закони?

Нагадаємо, міністр інформаційної політики України Юрій Стець заявив, що буде домагатися того, щоб персонам нон-грата більше не надавали ефір на українських каналах. Також проти «Інтера» виступив секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов, який зажадав негайно залишити ЗМІ без ліцензії.

Представники телеканалу, в свою чергу, не вважають свої дії протизаконними. «Телеканал «Інтер» заявляє, що при підготовці новорічної сітки мовлення були дотримані всі вимоги українського законодавства» , - йдеться в офіційній заяві на сайті ЗМІ.